2017: het jaar van de ommekeer

2017: het jaar van de ommekeer

Wat begon met de verkiezing van Trump en de Brexit zal uitmonden in een patriottische golf die Europa zal overspoelen. Zowel voorzitter Tom Van Grieken als fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens drukten die hoop uit op de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang.

Chris Janssens beet de spits af. In zijn gevatte toespraak nam hij de traditionele partijen en de politiek correcte elite op de korrel. Door het toenemende succes van partijen zoals de PVV, het Front National en het Vlaams Belang zit de angst er immers goed in. “Ik zie vooral angst bij het establishment, angst bij de linkse partijen, angst bij de massamedia. Zíj zijn bang voor de opmars van nationalistische partijen in Europa, zíj zijn bang voor het Vlaams Belang, bang voor het volk, bang voor ongewenste meningen, bang voor de Brexit, voor Trump, voor het klimaat, bang voor de toekomst,” aldus Chris Janssens.

Tom Van Grieken hekelde dan weer het feit dat de regeringspartijen de Vlaming nog steeds beschouwen als een melkkoe. Het staat immers nu al vast dat 2017 een jaar van nieuwe besparingen en belastingen zal worden. Ook dit jaar zal de modale Vlaming in zijn portemonnee mogen tasten om het gat in de begroting dicht te rijden. En dat allemaal in een land dat nog altijd één van de belastingkampioenen is. Van Grieken: “Op het moment dat iedereen extra belast wordt, permitteert dit land van amper 11 miljoen inwoners zich 60 ministers, 9 parlementen, 8 regeringen, 10 provinciebesturen, 11 gouverneurs en meer dan 600 parlementsleden. België is niet alleen belastingkampioen; het is ook kampioen politieke zelfbediening. Beste regeringen in dit land, als u nog wil besparen, geef dan het goede voorbeeld en bespaar op uzelf.

Bovenal is duidelijk dat 2017 het jaar van het Vlaams Belang zal worden. Dit jaar viert het Vlaams Belang zijn veertigste verjaardag. In die afgelopen veertig jaar heeft het Vlaams Belang altijd een ondubbelzinnige boodschap gebracht, menig taboe doorbroken en het debat grondig beïnvloed en gestuurd. Het Vlaams Belang heeft echter niet alleen een groot verleden, maar ook een grootse toekomst. Het zijn onze thema’s die de politiek in dit land en in Europa de komende jaren zullen beheersen. De druk bijgewoonde en strijdbare nieuwjaarsreceptie in het hartje van onze hoofdstad was daar alvast het beste bewijs van.

%d bloggers liken dit: