Laden Evenementen

« Alle Evenementen

60ste ERNEST VAN DER HALLEN-DAG te LIER

11 april @ 14.30u - 17.00u

60ste ERNEST VAN DER HALLEN-DAG te LIER
op Stille ZATERDAG 11 APRIL 2020 te 14.30 uur

De jeugdbezieler en Pelgrim-auteur Ernest Van der Hallen wordt weer herdacht rond zijn Grafmonument op kerkhof “Kloosterheide”, Kesselsesteenweg (bij spooroverweg).

Omwille van deze 60ste samenkomst en op de zaterdag voor Pasen,11 april ,wordt het symbool van volhoudende vernieuwing en verdieping verbonden met het Verrijzenisgeloof, als pelgrim en ten dienste van de Vlaamse studentenbeweging en als letterkundige. Zijn trekkersboek “De Wind waait” blijft inspireren. “De Aarde roept” beleefde herdrukken. Zijn pelgrimboek “Kristiaan” brengt bezinning en dit jaar wordt zijn “Kroniek der Onnozele Kinderen” over de Kinderkruistocht van 1212 belicht.
Zowel op het kerkhof of in het Parochiehuis St.-Gummarusstraat 31 bij gelijknamige hoofdkerk van Lier. (naargelang de weersomstandigheden)

Samen met KVHV-studenten wordt beroep gedaan op jeugdbeweging, Van der Hallen-Gemeenschap, kunstenaars en cultuurverenigingen. Zeker op Drumband KEMPENLAND uit NIJLEN daar de trouwe Van der Hallen-kenner Lode Van Dessel, verleden jaar overleden ere-burgemeester, herdacht wordt.
Uiteraard opnieuw begeleide samenzang, bloemenhulde en getuigenissen met voordracht uit de Van der Hallen-boeken.

Vanaf 14 uur samenkomst op kerkhof “Kloosterheide” aan het centraal Kerkhofkruis bij de graven van August Laporta, Felix Timmermans en Van der Hallen, met afvaardiging van gemeente en verenigingen.
Het wordt typisch een Van der Hallen-Paasviering vanuit zijn “Brieven” met thema: “ Liefde als grondsteen van het leven, de zuiverste bron van schoonheid.”

In dank wordt ook aan Martha en Rik Spiessens herinnerd als Europa-Pelgrims. Dit jaar wordt eeuweling Cyriel Moeyaert gehuldigd als bezieler voor Frans-Vlaanderen, die ook de Eucharistieviering te Lier voorging. Meteen een oproep ter samenwerking in bezinnende aanwezigheid ev. met bloemen en vlaggengroet.
Dit alles in het spoor van het AVV-VVK en Van der Hallen-Jaar 1958 met uitgave “Gedenkboek” en het bijzonder meisjesblad “Gudrun” o.l.v. Aleidis Andries, Arthur De Bruyne en Karel Vertommen e.a.

Aanmelden via Van der Hallen-Gemeenschap, bertennest@skynet.be

 

Gegevens

Datum:
11 april
Tijd:
14.30u - 17.00u