Antwerpse moskeeën dienen klacht in tegen Tom Van Grieken en Vlaams Belang

Verschillende Antwerpse moskeeën dienen klacht in tegen Tom Van Grieken en Vlaams Belang omdat die tijdens het Offerfeest beelden verspreidden van moskeeën waar veel mensen bij elkaar stonden. Volgens de moskeeën gebeurde alles echter conform de corona-maatregelen. “Als de waarheid naar buiten brengen fout is, ben ik schuldig”, reageert Van Grieken aan SCEPTR.

Twee weken geleden vond het Offerfeest plaats, een islamitisch feest waarbij traditioneel veel mensen samenkomen. Vanwege de coronacrisis werd dit jaar aangekondigd dat het Offerfeest in beperkte kring zou moeten gevierd worden, maar volgens Tom Van Grieken en Vlaams Belang gebeurde dat niet altijd. Ze plaatsten foto’s en filmpjes online van moskeeën in Antwerpen waar veel mensen samen stonden aan te schuiven. 

Volgens de moskeeën gebeurde alles tijdens het Offerfeest echter conform de geldende corona-maatregelen. Zo werd het ontsmetten van de handen verplicht en kwam de politie langs om de afstand te handhaven toen het te druk werd. Volgens de moskeeën zijn de beelden die online verspreid werden dan ook misleidend. Daarom dienen ze nu klacht in tegen Van Grieken en Vlaams Belang voor aanzetten tot discriminatie en aanzetten tot haat.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert strijdvaardig. “Laat het proces maar komen. Wij zijn de spreekbuis van buurtbewoners naar wie de pers en politiek niet meer wil luisteren”, aldus Van Grieken aan SCEPTR. “Als de waarheid naar buiten brengen fout is, dan ben ik schuldig.”

Overgenomen van Sceptr:

https://sceptr.net/2020/08/antwerpse-moskeeen-dienen-klacht-in-tegen-tom-van-grieken-en-vlaams-belang/?fbclid=IwAR3OqwgjRai9gNA7gL2gbRokzccSoHlAVaveuOSC6UnD-UH9cbhgO_Kr_vo

%d bloggers liken dit: