Antwoord van Chris Janssens, onze fractievoorzitter in het VP, aan Mateke Rousseau (die van de tv-spelletjes met zijn witte sloefkes)

Antwoord van Chris Janssens, onze fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, aan Mateke Rousseau (die van de tv-spelletjes met zijn dure sloefkes)

Over de succesvolle betoging van voorbije zondag doet heel wat fake news de ronde, ook vandaag weer in het Vlaams Parlement.

We zien daarin een nieuwe, verrassende wending: de linkse partijen OVERschatten het Vlaams Belang, ze geven ons méér krediet dan ons toekomt. Ik verklaar me nader: ik hoorde en zag op alle beelden van de betoging een gigantische mensenmassa, 35 à 40.000 betogers, waaronder heel wat Franstaligen, mensen die zwaaiden met Belgische, Palestijnse en andere vlaggen, heel wat allochtonen ook, zelfs moslima’s met hoofddoek.

Als de klein-linkse partijen werkelijk denken dat het Vlaams Belang in staat is om al die mensen te mobiliseren om op hetzelfde moment en voor hetzelfde doel door Brussel te trekken, dan moeten zij zich ernstige zorgen maken, want dan zijn ze het enige deel van het kiespubliek dat ze nog overhadden binnenkort OOK kwijt aan het Vlaams Belang.

Precies 30 jaar geleden, 24 november 1991, was het een zogenaamde Zwarte Zondag. Toen nam het Vlaams Blok een groot deel van het linkse electoraat in. Ook toen werden die kiezers bespot, werden ze afgeschilderd als marginalen wier mening – en stem – niet ernstig genomen moest worden.

Vandaag doet men hetzelfde met de betogers van zondag 21 november jongstleden. Ook die mensen worden weggezet als een zootje ongeregeld dat beschimpt en beledigd mag worden. En ook al was het geen Vlaams Belang-betoging, ik heb wel begrip voor mensen die opkomen tégen een QR-pasjesmaatschappij, tégen de onbetrouwbaarheid en onkunde van de vele regeringen in dit land en ik steun hen van ganser harte in hun streven naar vrijheid.

Intussen sturen linkse partijvoorzitters Conner Rousseau (Vooruit) en Meyrem Almaci (Groen) fake news de wereld in. Rousseau noemde de betogers ‘debielen’, hij noemde het Vlaams Belang verantwoordelijk voor de rellen; Almaci beweerde zelfs dat het Vlaams Belang ‘bussen naar Brussel had ingelegd’. Beide beweringen zijn even zinloos als fout.

De reacties uit linkse hoek tonen vooral hoe electoraal wanhopig ze zijn: ze proberen een populaire politieke tegenstander op leugenachtige en makkelijk te doorprikken manier te linken aan geweld. Terwijl de dag NA de betoging bekendgemaakt werd wie de échte relschoppers waren: Brusselse ‘jongeren’ die niet eens iets met de betoging te maken hadden, maar gewoon uit waren op keet schoppen en de politie aanvallen. En die Brusselse zogenaamde jongeren, dat is net het kiespubliek van links, dat zijn de allochtone matekes van Rousseau. Hij zou zich dus beter verontschuldigen tegenover al diegenen die hij op sociale media heeft uitgemaakt voor debielen, tegenover al diegenen die hij onterecht beschuldigd heeft én tegenover de politieagenten voor het geweld dat zij alwéér moesten ondergaan vanwege het linkse, veelal allochtone electoraat.

Maar dat zal hij niet doen, want daarvoor heeft hij te weinig guts en politieke eerlijkheid.

Derhalve een vriendelijke en welgemeende suggestie aan Rousseau: doe Vlaanderen een plezier en ga voltijds televisiespelletjes spelen en narcistische selfies maken zodat u politiek kan overlaten aan ernstige, eerlijke mensen die WÉL willen luisteren naar de luide boodschap van tienduizenden manifestanten.

%d bloggers liken dit: