Antwoord van Viktor Orbán op aanvallen van George Soros

Veel mensen vinden dat het hoofd van de regering van een land niet hoeft te antwoorden op uitlatingen van Georg Soros.  Voor hen is Soros een economische crimineel, die zijn onmetelijk kapitaal opbouwde met speculaties, met het ruïneren van miljoenen mensen en zelfs met het chanteren van niets minder dan nationale economieën. Net zoals regeringen geen dialoog kunnen aangaan met terroristen, kunnen regeringsleiders ook geen dialoog aangaan met economische misdadigers.

Ik ben echter gedwongen om dit vandaag wel te doen, omdat George Soros, de in Hongarije geboren miljardair-speculant, de leiders van de Europese Unie in het openbaar orders heeft gegeven in een artikel dat op 18 november is gepubliceerd op de website genaamd ‘Project Syndicate’, waarin hij er bij hen op aandrong om de lidstaten die weigeren te integreren in een verenigd, mondiaal Europees rijk onder de vlag van de Open Society Foundations, streng te bestraffen.

Door de geschiedenis heen zijn het altijd de naties geweest die Europa zijn kracht hebben gegeven. Het model van de familie, gebaseerd op de joods-christelijke traditie, is het fundament van onze gemeenschappen geweest. Het was de christelijke vrijheid die de vrijheid van denken en cultuur garandeerde en een gunstige concurrentie tussen de naties van Europa creëerde. De deugdzame mengeling van verschillen maakt Europa al eeuwenlang tot de drijvende kracht van de wereld.

Alle pogingen om Europa te verenigen onder het beschermheerschap van een imperium zijn mislukt. Daarom leert de historische ervaring ons dat Europa pas weer groot zal zijn als zijn naties ook groot zijn, en dat ze elke keizerlijke poging zullen kunnen weerstaan.  Er zijn weer machtige krachten aan het werk om de naties van Europa uit te roeien en het continent te verenigen onder het beschermheerschap van een wereldrijk. Het Soros-netwerk, dat de Europese bureaucratie en de politieke elites aan alle kanten doordringt, zet zich al jaren in om van Europa een immigratiecontinent te maken. Het grootste gevaar voor de staten van de Europese Unie wordt vandaag de dag gevormd door het Soros-netwerk en zijn Open Society Foundations, die zich inzetten voor de opheffing van nationale kaders.

De doelstellingen van het netwerk zijn duidelijk: door de versnelling van de migratie, het creëren van een multiculturele en etnisch gemengde open samenleving, het ontmantelen van nationale besluitvormingsprocessen en het in handen leggen van geglobaliseerde elites.

De Europese Unie heeft het moeilijk. Het is sinds 2008 getroffen door een ongekende economische crisis, sinds 2015 door een migratiecrisis en in 2020 door een verwoestende corona-pandemie. Zij is nog niet eens uit haar vorige crisissen gekomen en moet al het hoofd bieden aan de nog ernstigere gevolgen van de Covid-19-pandemie. De overheidsschuld, de werkloosheid en de toestand van de economie bereiken in veel landen een kritiek niveau. Er is nog nooit een grotere behoefte geweest aan Europese solidariteit en aan het samenkomen van de Europese naties om elkaar te helpen.

In geen van deze crisissen heeft Soros, die zich een filantroop noemt, zich zorgen gemaakt over de belangen van de Europeanen. Elke keer heeft hij gehandeld volgens zijn eigen belangen. We herinneren ons ten tijde van de economische crisis zijn aanval op de forint en de grootste bank in Hongarije en ten tijde van de migratiecrisis zijn plan om de vestiging, de verdeling en de financiering van migranten te versnellen. Nu komt hij, in plaats van solidariteit en wederzijdse hulp, met een voorstel om elkaar te straffen.

Het netwerk onder leiding van George Soros schrikt zelfs niet meer terug voor open interventie. Het wil de natiestaten onder de sterkst mogelijke druk zetten. Het zet de volkeren van Europa tegen elkaar op. De middelen die door het netwerk worden ingezet zijn meervoudig en actief in de meest uiteenlopende fasen van het openbare leven. De lijst is een lange lijst van politici, journalisten, rechters, bureaucraten, politieke propagandisten die vermomd zijn als vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en die de door George Soros opgestelde rekeningen betalen. En hoewel de miljardair al zijn tegenstanders van corruptie beschuldigt, is hij zelf de meest corrupte man op aarde. Hij betaalt en koopt iedereen die hij kan. Degenen die hij niet kan betalen of kopen hebben recht op de ontberingen van het geduchte wapen van het netwerk: vernedering, intimidatie en vernietiging door de linkse pers.

Eigen vertaling van een Franstalige versie die verscheen in ‘La Lettre Patriote’ (bevriende Franse website)

%d bloggers liken dit: