Arme Vlamingen

Gevraagd naar de twee belangrijkste uitdagingen voor de toekomst, gaven liefst twee op de vijf inwoners van dit land aan dat ze wakker liggen van de prijsverhogingen, inflatie en kosten van levensonderhoud. Nog eens 28 procent is ongerust over de energiebevoorrading zelf. Terecht, want het is een feit dat steeds meer mensen het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Het zijn al lang niet meer de klassieke kwetsbare groepen als alleenstaande moeders of ouderen die niet meer rondkomen op het einde van de maand. Onze partij krijgt signalen dat ook burgers die er op het eerste zicht comfortabel voor zouden moeten staan, zoals in bijvoorbeeld tweeverdienersgezinnen, vaak zwarte sneeuw zien.

Het lijkt wel alsof de ene crisis de andere opvolgt. Na de coronacrisis volgde de door Rusland gestarte oorlog in Oekraïne. In crisistijden komt leiderschap altijd bovendrijven. Maar daar knelt nu net het schoentje. Er zijn in dit land geen leiders aan de macht.

Terwijl meer en meer zelfstandigen in moeilijkheden komen, is Open Vld bezig met een naamsverandering. Met zichzelf dus.

Terwijl veel Vlamingen dan ooit hun energiefactuur niet meer kunnen betalen, blijft Groen haar wereldvreemde ideologische agenda doordrukken.

Terwijl de wachtrijen aan de voedselbanken aandikken, is de partijvoorzitter van de socialisten verkleed als een wit konijn al dansend en zingend op de televisie te bewonderen. En terwijl onze eigen ouderen hun rusthuisfactuur niet meer kunnen betalen, blijven onze grenzen dankzij CD&V-staatssecretaris Sammy Mahdi wagenwijd open voor gelukzoekers van over heel de wereld.

Wie bovenstaande leest, kan niet anders dan denken: arme Vlamingen. En dat zowel letterlijk als figuurlijk. Maar tegelijkertijd moeten we ons ook strijdbaar tonen. Meer dan ooit is er nood aan een echte sociale volkspartij die de belangen van onze mensen op de eerste plaats zet. Een partij met een hart voor ónze mensen. Meer dan ooit is er nood aan een sterk Vlaams Belang. Laten we de ivoren torens van de Wetstraat de komende jaren samen op hun grondvesten doen daveren!

Tom Van Grieken

%d bloggers liken dit: