Bedankt kiezers!

Het Vlaams Belang is terug. Dat is wel het minste – en eigenlijk meteen ook het enige – dat van de verkiezingen van 26 mei kan en moet gezegd worden. Eén op vijf Vlamingen koos Vlaams Belang, waarmee onze partij niet alleen zijn score wist te verdrievoudigen, maar meteen ook de  grootste en enige afgetekende overwinnaar van deze stembusslag werd.

Het Vlaams Belang wenst langs deze weg nog een keer al zijn kiezers te bedanken voor hun steun en stem, en in het bijzonder zijn militanten en kandidaten voor hun onvermoeibare inzet.

Het oordeel van de kiezer is duidelijk. Met meer dan 18 procent van de stemmen is het Vlaams Belang bereid zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Als het kan in een regering, als het moet vanuit de oppositie.

Het initiatief ligt eenduidig bij Bart De Wever en de N-VA, die gisteren weliswaar verloor, maar duidelijk de grootste partij blijft. Het partijbestuur van het Vlaams Belang mandateerde deze ochtend een onderhandelingscomité, bestaande uit Tom Van Grieken, Barbara Pas en Chris Janssens.  Zij zullen met een open geest luisteren naar de voorstellen en de gesprekken voeren.

%d bloggers liken dit: