Briefje aan Karel De Gucht van ’t Pallieterke

Haatzaaier

Mijnheer de slechte verliezer,

Ja, de verkiezingsuitslag van vorige week zal nog een tijdje nazinderen. Traditioneel protesteert een flink deel van de linkerzijde tegen democratische uitslagen die hen niet zinnen. Ook nu weer. Dat zijn we ondertussen gewoon en het bewijst elke keer opnieuw dat zij gewoon niet tegen hun verlies kunnen en de burger als lomperiken die het allemaal niet begrepen hebben afschilderen. Klap op de vuurpijl was een zogenaamde enquête die moest bewijzen dat de kiezers voor ‘extreemrechts’ bijna allemaal laaggeschoolden zijn die in de val gelokt zijn door uitgekookte massaophitsers, leugenaars en gewiekste manipulatoren allerhande in maatpak.

Ook de media hingen in de touwen omdat hun verbindende lieverdjes van groen en rood het niet hadden gehaald, nadat ze zolang en vol overtuiging een groene golf hadden voorspeld en daartoe schier onmetelijke zendtijd aan Calvo, Almaci en de herauten en de juveniele heiligen van de klimaathysterie hadden gegeven. Niets van dat alles, want de burger had massaal alle regeringspartijen uit Vlaanderen en België een pak voor de broek gegeven. Het ‘verboden thema’ was de voedingsbodem van dat succes geworden. Ik heb het dan over het migratie- en het daarbij heel vaak aansluitende veiligheidsdossier. Een zoveelste signaal sinds 24 november 1991 dus aan de machtspartijen… Na 28 jaar is er nog maar weinig veranderd en is er zelfs een nieuwe generatie bijgekomen die snakt naar een veiligere en vredige samenleving die niet moet verstoord worden door nieuwkomers die hier hun godsdienst en levensstijl komen opdringen en die onze sociale zekerheid komen leegslurpen. Dat is de kern van de zaak.

En als het stof wat is gaan liggen, dan komen de beschouwingen. Ook dat was nu niet anders. Vorige week werden dan ook de inzichten van een reeks oude krokodillen en politieke fossielen naar voor gebracht die allemaal uitblonken door rancune, venijn, chagrijn en gal-gespuw. Politici uit het verleden – waaronder volgens Theo Francken tal van “ministers van staat in ontbinding” – als Marc Eyskens, Louis Tobback, Miet Smet, Herman De Croo, Willy Claes, Eric Van Rompuy, Guy Verhofstadt – en natuurlijk gijzelf – kwamen een voor een hun gruwel uitspreken over wat de kiezer op tafel had gelegd. Jullie virulente haat tegenover het Vlaams Belang en toch ook voor de N-VA die daar toch maar een afkooksel van zou zijn, was onuitgegeven. De scheldwoorden vlogen in het rond en vergelijkingen met de jaren dertig en veertig konden natuurlijk niet uitblijven. Sommigen voorspellen zelfs nieuwe verkiezingen. Om welk resultaat te krijgen? Gijzelf zijt al van nature uit geen echt vrolijk lachebekje, maar de barometer op uw smoelwerk stond op absoluut stormweer toen gij mocht komen orakelen in de serieuze gazetten. Na uw historische scheldnaam ‘mestkevers’ aan het adres van de Vlaams Belangers, was het nu de beurt aan koosnaampjes als ‘fascisten’ en natuurlijk ook ‘racisten’. Gij, de man die alle geloofwaardigheid al lang kwijtgespeeld zijt door allerhande onverkwikkelijke belastingverhalen waarin gij gewikkeld waart en zijt, komt nu met het hoge morele vingertje zwaaien en pleiten voor een democratie waaruit 18 procent van de kiezers moet genegeerd worden.

Gij, de man die in het buitenland kasten van huizen heeft staan, bedrijven mee bestuurt, vetbetaalde posten heeft in allerhande beheerscenakels, dikke parlementaire uittredingsvergoedingen liet uitbetalen en als Europees commissaris een wedde heeft getrokken om van te duizelen, komt nu met veel dédain aan meer dan 800.000 kiezers die heel hard moeten werken voor hun maandloon en er nauwelijks iets van overhouden omdat onder het goedkeurend oog van uw partij de lasten nog maar eens zijn gestegen – denk bijvoorbeeld maar aan de elektriciteitsfactuur -, zeggen dat zij verkeerd hebben gekozen en zich hebben laten misleiden.

Gij, uw partij, de grote brilsmurf uit Aarschot, Patje Brillantine Dewael, Alexander De Croo die in Zuid-Afrika ons belastinggeld gaat uitdelen, Bart Somers uit Mechelen met z’n ongezien gat in de stadsbegroting en nog tal van andere blauwen maken zo’n 20 jaar – sinds paars-groen – deel uit van de regering. Wat jullie nu beloven, hebben jullie echter in al die jaren niet kunnen realiseren. Verschiet gij er dan van dat de door jullie bedotte Vlaming dan radicaal anders gaat kiezen? Het is dan al te gemakkelijk op hen te gaan schelden en ze in hun ziel te beledigen. Uw politieke generatie heeft er niks van gebakken en elk signaal met minachting genegeerd. Het beste wat jullie kunnen doen, is jullie mond houden en jullie een tijd niet meer te laten zien.

Sjarel, ik heb een degout van uw ge-orakel en van uw misprijzen, en ik verafschuw uw pedante en neerbuigende beschouwingen. Als het andere orakel, Eric Van Rompuy, zijn zin krijgt, komen er nieuwe verkiezingen over korte tijd. Ik voorspel u en alle andere Statlers en Waldorfs dat het dan nog wel eens veel erger zou kunnen zijn. Hebt gij al nieuwe haatzaaiende scheldwoorden klaar en uw oogkleppen al op? En mijn ultieme vraag: kunt gij de democratie eigenlijk nog wel aan?

%d bloggers liken dit: