Brussel brandt !

Rellen met Marokkaanse jongeren in Brussel – Vlaams Belang eist grondig onderzoek en strenge vervolging

Winkeluitbater getuigt na brandstichting: “Dit had een dodelijk drama kunnen worden”

Afgelopen nacht ‘vierden’ Marokkaanse amokmakers de kwalificatie van de Marokkaanse nationale ploeg voor het WK voetbal. In verschillende Europese steden kwam het tot zware rellen. In Brussel werden eveneens zware vernielingen aangericht, werden agenten en brandweermannen aangevallen en werden winkels vernield en geplunderd.

Het Vlaams Belang eist dat er eindelijk eens ernstige maatregelen worden genomen tegen dit soort van terugkerend gratuit geweld in Brussel. Blijkbaar zijn we zover gekomen dat iedere voetbalmatch van de Marokkaanse of Turkse nationale ploeg moet gezien worden als een risico, waarbij er voor grote delen van het Brussels grondgebied op die avonden een samenscholingsverbod moet worden uitgevaardigd.

Getroffen winkeliers in Brussel zijn ook niet te spreken over het slappe optreden van de Brusselse politie. Brussels Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens: “We werden gecontacteerd door een winkeluitbater wiens zaak door de relschoppende allochtonen volledig werd vernield en waarvan de inboedel grotendeels werd gestolen.  De daders hadden bijna een half uur de tijd om de winkel niet alleen te vernielen, maar zelfs ook om er brand te stichten. Wetende dat er boven de winkel ook mensen wonen, had dit een dodelijk drama kunnen worden.”

De winkeluitbater in kwestie heeft trouwens heel wat videobeelden van het gebeuren en looft alvast een beloning uit voor wie de daders kan herkennen.

Het Vlaams Belang eist van de Brusselse en de federale overheid dringende maatregelen om herhaling te vermijden, maar eist ook een terdege onderzoek naar de daders, en een strenge bestraffing.  Brand stichten in bewoonde panden is poging tot moord en dient ook navenhand bestraft te worden. Daarnaast moet ook onderzocht worden waarom het zo lang duurde eer de ordediensten ingrepen. Dominiek Lootens zal hierover in het hoofdstedelijk parlement de Brusselse minister-voorzitter interpelleren.

%d bloggers liken dit: