Brussels Gewest en stad Brussel stuurden ‘7’ advocaten en vingen toch bot. Marrakesh-mars gaat door

Een klinkende overwinning voor de organisatoren van de Mars tegen Marrakesh. De Raad van State besliste immers vanavond om het verbod tegen één van de voorstellen van de mensen achter de mars te vernietigen. Dat wil zeggen dat we zondag, ongestoord, onze stem in Brussel mogen en zullen laten horen.  Twee aanvragen werden ingediend voor de Mars. Aanvankelijk werd een betoging door Brussel aangevraagd die zou vertrekken aan het Noordstation. Nadat deze door PS’ers Vervoort en Close werd verboden, werd een nieuwe aanvraag ingediend voor een statische manifestatie aan het Shumannplein, aan de Europese Commissie.

Het is die eerste aanvraag die verboden blijft en de tweede waarvan de Raad van State het verbod heeft opgeheven. Concreet wil dit zeggen dat we, onder bescherming van de politie, zondag bijeen mogen komen aan het Shumannplein, alwaar een stilstaande manifestatie zal gehouden worden met toespraken.

Deze overwinning van de verschillende organiserende verenigingen is een ‘pain in the ass‘ voor de Brusselse socialisten, die dachten de vrijheid van meningsuiting op basis van politieke voorkeur aan banden te kunnen leggen. Neem daarbij het feit dat niet minder dan 7 (zeven!) advocaten door de tegenpartij waren ingehuurd. Dat kost de belastingbetaler weer een mooie duit… met dank aan de PS-dictatuur.

Meer details zullen de komende uren (ten laatste morgen tegen de middag) volgen. Ondertussen blijven we verder mobiliseren. Brussel is zondag van ons en het recht op betogen heeft gewonnen! Tot dan!

Bron: https://re-act.be

Hieronder (een deel van) de uitspraak door de Raad van State:

a2.png

a1.png

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: