Congrestekst veiligheid

BIN: extra aandacht voor senioren

De zogenaamde Buurt Informatie Netwerken (BIN) die in diverse gemeenten be- staan zorgen voor een goede samenwerking tussen politie en buurtbewoners en dus een verhoogde veiligheid. De oprichting van BIN’s dient te worden aan- gemoedigd en de reeds bestaande BIN’s moeten worden aangespoord extra aandacht te besteden aan de buurbewoners van gevorderde leeftijd.

Straatcriminaliteit hard aanpakken

Straatcriminaliteit is geen kwajongensstreek, maar misdadigheid. Of het gaat om een snelle drugdeal, agressie, een straatroof of gauwdiefstal, straatcriminaliteit is voor iedereen een bedreiging. Voor senioren is het echter een nog veel ernstiger probleem. Ze vormen een makkelijker doelwit en de lichamelijke gevolgen zijn dikwijls groot: ze vallen vlug, met breuken en een grote kans op blijvende letsels als gevolg. Het Vlaams Belang noemt straatcriminaliteit dan ook nooit ‘kleine criminaliteit’ zoals andere partijen dat bij voorkeur wel doen. handtassendie- ven zijn geen ‘boefjes’, maar criminelen. Straatcriminaliteit moet in elke stad en elke gemeente hoog in de prioriteitenlijst van het lokaal veiligheidsbeleid staan. Er moet bijzondere begeleiding voorzien worden voor ouderen die het slachtoffer zijn geworden van straatcriminaliteit.

Pepperspray/anti-aanrandingsalarm

Busjes pepperspray zijn een prima middel voor burgers die zich willen ver- dedigen tegen inbrekers. In eigen huis overvallen worden is een traumatise- rende gebeurtenis en dus moet de mogelijkheid bestaan om zich met een rela- tief onschadelijk middel te kunnen verdedigen. Ook ouderen die het slachtoffer worden van straatcriminaliteit, zouden zich met behulp van zo’n busje kunnen verdedigen. Deze moeten dan ook zo snel mogelijk gelegaliseerd worden.

 

Luidruchtige anti-aanrandingsalarmen met een geluidssterkte van 120 decibel zijn een goede manier om criminelen af te schrikken of nabije burgers eventueel aan te zetten om in te grijpen. In navolging van de #120dB-vrouwenbeweging uit Duitsland, die zulke anti-aanrandingsalarmen uitdeelde aan meisjes en vrou- wen, wil het Vlaams Belang dat gemeenten deze ter beschikking stellen van onze senioren.

%d bloggers liken dit: