“De Gucht spuwt in het gezicht van meer dan 800.000 Vlamingen

Tom Van Grieken laat klacht voorbereiden tegen oud-Eurocommissaris  

Voormalig Eurocommissaris en VLD-coryfee Karel De Gucht vond het vandaag nodig om in het VTM-nieuws het Vlaams Belang te vergelijken met “de nationaalsocialistische formules uit de jaren ‘30”. “Het is niet omdat de beerput van zijn eigen partij overloopt dat hij met drek moet gooien naar ons”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, die een klacht voorbereidt wegens laster.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dat bleek vandaag opnieuw tijdens het interview met Karel De Gucht in het VTM-nieuws. Gevraagd naar zijn visie over de Vlaamse formatiegesprekken veroordeelde De Gucht het feit dat ook de grootste winnaar van de verkiezingen, het Vlaams Belang, betrokken werd bij de onderhandelingen. Gewezen op het feit dat het Vlaams Belang geëvolueerd is en voluit de sociale kaart trekt met voorstellen zoals een btw-verlaging op elektriciteit en een maximumfactuur in de rusthuiszorg, trok De Gucht alle registers open. “In de jaren 30 had men in Duitsland ook de redenering van zeer nationalistisch en socialistisch te zijn, dat is de formule van het nationaalsocialisme”.  

Kortom: met zijn uitspraken criminaliseert De Gucht het Vlaams Belang, zijn programma en zijn kiezers. “De Gucht spuwt in het gezicht van 810.000 Vlamingen die worden weggezet als nazi’s”, reageert een onthutste Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Die laat het hier dan ook niet bij en zet juridische stappen. Van Grieken beroept zich op een uitspraak van het Antwerpse Hof van Beroep. Dat oordeelde vorig jaar nog in een geschil met de organisatoren van de Boekenbeurs dat het Vlaams Belang op geen enkele wijze racistisch of discriminerend is. Het Hof volgde hiermee overigens een schriftelijk advies van de procureur–generaal bij het Hof van Beroep, dat letterlijk van oordeel was dat: “Helemaal niet bewezen is dat de politieke overtuiging die gelieerd kan worden aan de politieke partij in kwestie, het Vlaams Belang, racistische of discriminerende tendensen zou vertonen. Terecht merkte de eerste rechter daaromtrent op dat tot op heden geen acties opgestart zijn tegen het Vlaams Belang welke toelaten die partij te kwalificeren als een partij met een racistisch gedachtengoed.”

Het maakt de beschuldigingen van De Gucht dan ook gratuit, ongegrond en lasterlijk. Tom Van Grieken kondigt dan ook aan een klacht voor te bereiden tegen het liberale kopstuk wegens smaad, laster en eerroof.

%d bloggers liken dit: