De lachwekkende LEZ. Stopt de vuile lucht aan de stadsgrens?

De Lage Emissiezone : Antwerpen, Gent en Brussel bannen de diesel en roepen zichzelf uit tot paradijzen van propere lucht.

Ten eerste is dat lachwekkend: groene jongens hebben het graag over ‘de planeet’, maar ineens stopt het vervuilingsprobleem aan de stadsgrenzen.
Ten tweede is het asociaal en moeten bewoners met een bescheiden inkomen en een oudere wagen afdokken om hun stad in te mogen. Het lijkt erop dat het systeem vooral op maat is van de bakfiets- en Priuselite die de betere buurten inpalmt als luxeresorts.
Ten derde verhult het LEZ-gedoe het ontbreken van een echt, doordacht mobiliteitsplan op Vlaams niveau. Met een lamentabel openbaar vervoer als grootste pijnpunt.
Het is natuurlijk gemakkelijker om de kleine ‘vervuiler’ aan te pakken. Ik spreek dan nog niet over de sjoemelsoftware van Volkswagen en concullega’s die mee verantwoordelijk zijn voor het fijn stofprobleem.

À propos: acht jaar geleden kreeg ik een premie van 1500 euro bij de aanschaf van een dieselwagen wegens milieuvriendelijk. Een solide Volvo, goed voor minstens tien jaar tuffen. Fier als een groene gieter was ik. Nu rij ik er alleen nog na zonsondergang mee. De overheid heeft misschien voortschrijdend inzicht gehad, ik zal er nog even het Vlaamse land mee moeten onveilig maken.
Gelukkig blijft uitstoot van politiek-incorrecte ideeën voorlopig onder de radar.

Overgenomen van Johan Sanctorum: https://www.facebook.com/johan.sanctorum.7

%d bloggers liken dit: