Deense krant verontschuldigt zich voor weinig kritische berichtgeving over corona: ‘Wij hebben gefaald’

De Deense tabloid Ekstra Bladet heeft zich publiekelijk verontschuldigd voor zijn berichtgeving over de pandemie van het coronavirus. Voor haar “weinig kritische houding” tegenover het beleid van de Deense regering in de piek van de pandemie vraagt de publicatie om vergiffenis van haar lezers.

Het is niet de eerste keer dat een journalistiek medium een mea culpa slaat voor zijn coronaverslaggeving. Zo verontschuldigde in augustus vorig jaar Bild, de grootste krant van Duitsland, zich nog voor haar schreeuwerige berichtgeving; de hoofdredacteur zei zich in het bijzonder te schamen tegenover Duitse kinderen, die te horen hadden gekregen “dat ze hun oma gingen vermoorden”.

En in Zwitserland kwam recent nog een CEO van een mediaconcern onder vuur te liggen omdat hij zijn journalisten vroeg de “regeringsgezinde lijn” aan te houden over de pandemie.

Nu heeft dus een krant in Denemarken een verontschuldiging gepubliceerd voor eenzelfde soort weinig kritische verslaggeving. Het mea culpa-stuk neemt een hele pagina in het dagblad in beslag en heeft “We hebben gefaald” als kop

Bron: Business AM

%d bloggers liken dit: