Dik gesubsidieerd om boel te maken !

Subsidies cashen in kader deradicaliseringsbeleid en speeches Francken verstoren? Perfect verenigbaar volgens Liesbeth Homans

Indien u meent dat onze regeringen als een goed huisvader omspringen met uw belastinggeld, leest beter even dit artikel. Het gaat over de activiteiten van de professionele relschopper Dominique Willaert die met zijn ‘sociaal-artistieke werkplek’ Victoria Deluxe, van diverse overheidsinstanties subsidies ontvangt. Gefinancierd door uw belastinggeld uiteraard.

“Fulltime activist”

De extreem-linkse wordt in de pers omschreven als “fulltime activist”. De ene keer staat hij op de bres voor krakers, de andere keer voert hij actie voor de illegalen die Calais en omstreken terroriseren, maar de voorbije maanden haalde hij de pers toen hij federaal staatssecretaris Theo Francken meermaals het spreken trachtte te beletten tijdens diens lezingen aan Vlaamse universiteiten. De intimidatie van Willaert en co leidden ertoe dat in enkele universiteiten spreekbeurten werden afgelast uit angst voor incidenten, geweld en vernielingen.

Dominique Willaert is niet alleen voltijds activist, hij doet dat ook voltijds op uw kosten. Willaert is immers ‘bezieler’ en ‘artistiek directeur’ van de ‘sociaal-artistieke werkplaats’ Victoria Deluxe. Met dit vehikel weet Willaert in diverse subsidieschuiven te graaien met bereidwillige medewerking van de stad Gent, de provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse regering. Het weekblad ’t Pallieterke maakte al bekend dat Victoria Deluxe van de stad Gent 108.000 euro en onderdak krijgt voor het project ‘Wij zijn super en divers’. Ook de provincie Oost-Vlaanderen geeft Willaert subsidies. Via het Vlaamse cultuurbeleid casht Victoria Deluxe daarbovenop – na een subsidieverhoging – tegenwoordig nog eens 505.200 euro per jaar.

Islamitische identiteit

Helemaal gek is het dat Willaert nu ook subsidies krijgt in het kader van het zogenaamde ‘deradicaliseringsbeleid’. Een relschopper die speeches verstoort die dus geld krijgt in het kader van de strijd tegen … radicalisering? In het kader van het preventiebeleid tegen radicalisering cashte Victoria Deluxe bij de ministers Homans (N-VA) en Gatz (Open VLD) maar liefst 90.691 euro. Deze subsidies moeten dienen om “het religieuze en politieke bewustzijn bij moslimjongeren positief te activeren” en “de islamitische identiteit bij jongeren positief in the picture te zetten”.

Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens noemde dit ‘deradicaliseringsbeleid’ vorig jaar terecht ‘een nieuwe jackpot voor links en islam’. Victoria Deluxe is inderdaad maar één van de vele nutteloze projecten van extreem-linkse en islamitische signatuur die Liesbeth Homans laat subsidiëren omdat ze zogenaamd ‘preventief’ zouden werken tegen radicalisering. Zonder bewezen nuttig effect uiteraard.

“Geen onregelmatigheden”

Na het verstoren van de speeches van Theo Francken vroeg Chris Janssens nu via een parlementaire vraag aan minister Homans (N-VA) om de subsidiëring van Victoria Deluxe in te trekken. Homans bleek het gedrag van Willaert echter beletsel te vinden om de subsidiëring verder te zetten. “Er werden nog geen onregelmatigheden vastgesteld in de uitvoering van het project die aanleiding geven tot het herbekijken van de samenwerking”, stelde ze in haar antwoord. Blijkbaar vindt de minister het dus volkomen normaal dat een extreem-linkse activist die een staatsecretaris het spreken tracht te beletten gefinancierd wordt met ons belastinggeld.

%d bloggers liken dit: