Donald Trump bij de VN: “Een vrije samenleving kan niet toestaan dat sociale netwerkgiganten de mensen het zwijgen opleggen.

“Vrijheid en democratie moeten voortdurend binnen- en buiten onze landgrenzen worden beschermd. We moeten altijd sceptisch blijven ten opzichte van degenen die naleving en controle willen. Zelfs in ‘vrije’ landen zien we alarmerende tekenen en nieuwe uitdagingen voor deze vrijheid.  Een klein aantal sociale mediakanalen heeft een immense macht verworven over wat we het recht hebben om te zien en wat we het recht hebben om te zeggen.

Er is een nieuwe politieke klasse ontstaan, die handelt in strijd met de wil van het volk.  Een anonieme bureaucratie werkt in het geheim en verzwakt de democratische macht, en de media en de academische instellingen voeren genadeloze aanvallen uit op onze geschiedenis, tradities en waarden. In de Verenigde Staten heeft mijn regering aan de sociale-mediabedrijven duidelijk gemaakt dat wij het recht op vrijheid van meningsuiting zullen verdedigen. Een vrije samenleving kan niet toestaan dat sociale mediagiganten de stem van het volk het zwijgen opleggen.

Het woord van een vrij volk mag NOOIT het zwijgen worden opgelegd of gecensureerd”

(Tot daar een korte en vertaalde inhoud van de speech van Donald Trump in de VN) ,

%d bloggers liken dit: