DRINGEND BERICHT SF-Antwerpen: AFGELASTING BEETHOVEN en ander nieuws!

Seniorenforum Antwerpen

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

jammer genoeg moeten wij op de valreep de aangekondigde “Beethoven-lezing” van nu vrijdag 9 oktober annuleren.

De maatregelen die vrijdag van kracht worden hadden we kunnen naleven maar men creëert een zodanige sfeer van “onveiligheid” dat het niet prettig is om in die sfeer samen te komen. We erkennen ten andere – zoals we vanaf dag één hebben gedaan – dat er wel degelijk redenen zijn om voorzichtig te zijn.

Een tweede reden, ook volledig buiten onze wil, is de aangekondigde staking bij De Lijn. Gezien zowat alle aangekondigde deelnemers aan de lezing wellicht gebruikers zijn van bus of tram is de kans bestaande dat velen niet tot in het centrum van de stad geraken.

En dan nu het goede nieuws:

we voorzien echter hetzelfde programma op DONDERDAG 17 DECEMBER, dag op dag de verjaardag 250 jaar geleden van Ludwig!, zelfde plaats en zelfde uur.  Mogen we wel vragen om u opnieuw in te schrijven.  Info volgt.

Wat we tot onze spijt ook moeten schrappen is het BRUNCHGESPREK, voorzien op zondag 15 november, met Vlaams Belang-politica Dominiek Sneppe.

De regels inzake etentjes in een private zaal – en dat is de juridische omschrijving van het Ontmoetingscentrum Jacob Van Maerlant – zijn zo verstrengd dat we maximaal 20 mensen zouden mogen toelaten. Dit kunnen we niet maken, we zouden veel mensen teleurstellen. Los van het financiële plaatje.

Mensen die al betaalden voor de brunch krijgen eerstdaags hun geld teruggestort op hun rekening.

En dan nu het goede nieuws:

van uitstel komt in ons geval geen afstel! Ergens in 2021 zal Dominiek Sneppe bij ons te gast zijn, maar daarover ten gepaste tijde meer.

Tot slot wat wél doorgaat, want dat is er ook:

de wandeling te Sint Job op dinsdag 20 oktober met alles erop en eraan gaat doorgaan. In het Goorhof, waar we vertrekken en aankomen, kunnen we aan tafels van vier aanschuiven. Moest er natuurlijk nog een verstrenging komen, ja, dan weet uw dienaar het ook niet meer. Maar wandelen kunnen we altijd.

Zo ook de wandeling op het Schoonselhof van donderdag 29 oktober. Die gaat ook doorgaan voor wie nu ingeschreven is. Het aantal van 20 deelnemers is bereikt.

In het voorjaar van 2021 zullen we zeker nog eens de benen strekken op de Antwerpse dodenakker, daarover ten gepaste tijde meer.  

Ook onze “zwarte pieten wandeling” , op vrijdag 4 december te Lier, gaat normaal doorgaan: de eerste van het treinproject “gratis met uw gratis Rail Pass”.

Nog een primeur om af te ronden!

Ergens in februari brengt ons treinproject “gratis met uw gratis Railpass” ons naar de vurige stede Luik! We gaan ons geld terughalen!

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

corona stuurt onze plannen serieus in de war, dwingt ons tot late besluiten en zorgt voor een hele juiste opvolging van terugbetalingen en ontvangsten. Vooral het feit dat ontmoetingen zo moeilijk en in een sfeer van uiterste voorzichtigheid amper mogen en kunnen doorgaan weegt zwaar op ieder van ons, schrijver dezes inbegrepen.

Toch blijft de hoop op betere tijden de koers van ons schip bepalen:  “Vikingerboot naar ’t verre doel”

Hou corona buiten!

Namens de stuurgroep van Seniorenforum Antwerpen, Dirk van Onckelen, voorzitter

%d bloggers liken dit: