“Een stem voor het Vlaams Belang is een stem voor links” (BDW)!

Vele senioren zullen zich nog wel Hugo Schiltz (1927-2006) herinneren, de ‘Vlaams-nationalist’ die in Nederland een toespraak eindigde met ‘leve België’ en die Vlaamse militanten als wandluizen bestempelde.  Maar ooit verklaarde hij ook dat hij voor meer Vlaamse autonomie met de duivel zou samenwerken.  Hij was ook een van meester-architecten van het fameuze Egmontpact, wat meteen de finale doodsstrijd van Volksunie inluidde en de oprichting van het Vlaams Blok betekende.

Maar de figuur van Hugo Schiltz verbleekt – wat verraad betreft althans – bij Bart De Wever, de burgemeester/volksvertegenwoordiger/partijvoorzitter.

Geen haar op zijn hoofd zou er immers aan denken om plaatselijk, regionaal of nationaal met Groen te besturen, wist hij een week voor de gemeenteraadsverkiezingen te vertellen.
Terzijde, in volgende gemeentes bestuurt de N-VA al met Groen: Hasselt, Sint-Niklaas, Turnhout, Tienen, Bornem, Meise, Zemst, Lebbeke, Kuurne, Kaprijke, Oud-Turnhout ,Houthalen, Begijnendijk, Kapelle-op-den-bos, Tervuren, Tremelo, Diepenbeek en Alken.
Maar toen de eerste uitslagen van de recente verkiezingen bekend raakten, werd duidelijk dat de partij van de grote strateeg op veel plaatsen in Vlaanderen achteruit ging.  Waren het Vlaamse verkiezingen geweest, dan verloor de N-VA 10 zetels aan het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement. In 2012 had het Vlaams Belang verkozenen in zo’n 100 gemeenten. Nu zijn er dat 140. Waar onze partij in 2012 214 zetels haalde zijn er dat vandaag 356. Of een stijging van bijna 70 procent.
De Wever zat in zijn hotel en zag de uitslagen met lede ogen aan. De arrogantie maakte plots plaats voor het pruillipje, het calimerogedrag en een grote mea-culpa. De ‘oorlog’ met links moest maar eens gedaan zijn, hij werd er zo moe van, van dat constante gevecht.
Na deze diepe kniebuiging begon hij de groenen in Antwerpen al op te vrijen, men moest immers rekening houden met de nieuwe samenstelling van de Antwerpse bevolking, zo wist hij te vertellen. Maar op het eerste zicht was de liefde niet wederzijds. Groen vertrouwde hem niet, waarbij we ze zeker ze geen ongelijk geven.  Eens onbetrouwbaar, altijd onbetrouwbaar!
Maar geen nood. Een Antwerpse coalitie met Groen is plan A, maar als het niet lukt, dan is een coalitie van N-VA, Open Vld en Sp.a plan B van de keizer van Antwerpen.  Ja, zelfs met de Open VLD van Philippe De Backer, de man die De Wever ‘emotioneel ongeschikt’ vond om Antwerpen te leiden’.

Als het maar geen Vlaams Belang is
Het is duidelijk dat BDW elke samenwerking met het Vlaams Belang uitsluit. Zo beschikken beide partijen samen over volstrekte meerderheden in Aalst, Aartselaar, Antwerpen, Arendonk, Boom, Brasschaat, Brecht, Edegem, Evergem, Izegem, Lille, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wommelgem.
Maar BDW gaat liever scheep met Groen, de meest linkse en belgicistische partij van Vlaanderen, op de PVDA na.

In mei 2019 komen de volgende verkiezingen er al aan. Dan stemmen we voor het Vlaams- en het Europees parlement en voor de kamer van volksvertegenwoordigers.
Laat dat de grote afstraffing voor de N-VA betekenen. Van die partij hebben we niets te verwachten.

RVW