Een wereldvreemd en infantiel Europees clubje

Een wereldvreemd en infantiel Europees clubje

Op het ogenblik dat de Franse president Macron – in een opiniestuk in kranten in alle EU-lidstaten – zijn plan ontvouwde voor een “Europese renaissance”, toont de EU nogmaals zijn minachting voor het Oude Avondland.   Het moet zijn dat er in de lidstaten geen enkele autochtone jongere rondloopt die in aanmerking komt voor ‘jongere van het jaar 2019’ te worden.

Het Europees Parlement (met de steun van de Schwarzkopf-stichting: https://schwarzkopf-stiftung.de/geschichte ) gaf die titel aan Yasmina Ouirhrane, een 22-jarige Marokkaanse moslima die in Italië verblijft en in Grenoble studeerde. Nu hebben we natuurlijk niets tegen dat meisje op zich, maar wel tegen de verborgen agenda die daar achter schuil gaat.  Op de foto is ze te zien met de Europese vlag en hoofddoek. Als symbool kan dat tellen. Daarmee proberen ze ons natuurlijk wijs te maken dat een Europese, verlichte islam die onze Europese waarden en normen omarmt en belijdt, in de maak is. Een Europese, verlichte islam is een utopie, dat beseft een klein kind. De hoofddoek is en blijft hét symbool van de minderwaardige positie van de vrouw binnen de islam.

Gisteren pakte de EU nog met een ander ‘mopje’ uit.

‘Captain Europe’ roept de kiezers op om zeker te gaan stemmen voor het EP.  Een carnavaleske clown met masker en EU-symbolen probeert ons te overtuigen van de immense voordelen die de EU ons kan bieden.  In feite was die clown helemaal niet nodig om het infantiele karakter van de EU te beklemtonen, een afbeelding van Juncker – nuchter of beschonken – volstond. Wanneer een ernstige, pro EU krant als ‘Le Figaro’ dat al als kinderachtig en belachelijk omschrijft, wie zijn wij dan om dat tegen te spreken. Dan spreken we nog niet over de kostprijs van die spielerei.

%d bloggers liken dit: