Eredoctoraat voor ‘Willkommenspolitik’ onbegrijpelijk en misplaatst

Eredoctoraat voor ‘Willkommenspolitik’ onbegrijpelijk en misplaatst

Het Vlaams Belang zal morgen donderdag actie voeren naar aanleiding van de uitreiking van een eredoctoraat aan de Duitse Bondskanselier Angela Merkel. Het Vlaams Belang vindt het immers onbegrijpelijk dat de politica die verantwoordelijk is voor de meest ontwrichtende immigratiecisis uit de recente Europese geschiedenis daarvoor door de twee grootste Vlaamse universiteiten in de bloemetjes wordt gezet.

Haar ‘Willkommenspolitik’ is zowat het symbool geworden voor de ongebreidelde immigratie die de fundamenten van de Europese samenleving ondergraaft. Met haar eigengereide optreden ontpopte Merkel zich tot een onverantwoord en ondemocratisch leider zonder enig respect voor de bestaande verdragen, afspraken en rechtsregels. Dat ze op de koop toe andere lidstaten wilde dwingen mee op te draaien voor de gevolgen van haar beleid was bovendien niet van aard om de veel bezongen Europese samenwerking en verstandhouding te bevorderen. In die context is de uitreiking van het eredoctoraat niet alleen onbegrijpelijk, maar zelfs misplaatst.

Europa staat in brand, maar in plaats van de brandweer wordt een van dé pyromanen beloond.

Met zijn actie wenst het Vlaams Belang eveneens de dubbelhartige houding van de N-VA aan de kaak te stellen. De prominente aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois op deze plechtigheid staat immers in schril contrast met de herhaalde kritiek die N-VA-voorzitter Bart De Wever in de pers op het beleid van Merkel leverde. Als het de N-VA menens was geweest met haar kritiek, had ze op de uitreiking van het eredoctoraat moeten wegblijven.

Het Vlaams Belang zal daarentegen de daad bij het woord voegen. Wij zullen donderdag geen handjes schudden met Merkel, maar ons ongenoegen duidelijk kenbaar maken. De actie zal plaatsvinden op de hoek van de Tweestationstraat en de Barastraat in Brussel om 13u30.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

%d bloggers liken dit: