‘Et pour les Flamands la même chose’ ! 

Dat deze zinsnede, wellicht afkomstig van Vlaamse soldaten aan het IJzerfront,  in 2018 nog actueel is, zegt veel over dit land.  Vorige zondag, bij de huldiging van de Rode Duivels op de Brusselse Grote Markt, konden we nog maar eens vaststellen hoe op de Vlamingen wordt neergekeken.

Eerst dit: in welk ander land is het mogelijk dat de belangrijkste sportbond (KBVB) wordt geleid door iemand die de taal van de meerderheid van het volk niet kent?  Juist, in België kan dat, zelfs met N-VA excellenties in de respectievelijke regeringen.

Voor de perfect ééntalige Waal Gérard Linard, voorzitter van de KBVB, zal het Frans ‘gebroebel’ van Kevin De Bruyne en C°, op het balkon van het Brussels stadhuis,  als muziek in de horen hebben geklonken.

Zelf heb ik het niet gezien, maar naar verluidt sprak alleen Kompany enkele woorden Nederlands.  Niemand anders vond het blijkbaar nodig om onze taal te spreken.  Nochtans bestond de grote meerderheid van de (naar eigen zeggen) 40.000 supporters  uit Vlamingen.

RVW

%d bloggers liken dit: