Herinnering wandeling Kesterheide

Beste senioren,

Het is weer enige tijd geleden dat we aan onze fysiek hebben gedacht. Na onze geslaagde wandelingen te Affligem en Grimbergen organiseren we daarom op 20.05.17 een wandeling in het Pajottenland, meer bepaald op en rond de

K E S T E R H E I D E

De wandeling start om 14.15 u. aan de Sint-Martinuskerk, Bruneaustraat 74, 1755 Kester (Gooik). Het is een traject van +- 7, 50 km. en de wandeling brengt ons langs schilderachtige paden naar de Kesterheuvel. Ondanks de verkavelingen, de motorcross en de onesthetische NAVO-gebouwen, blijft de streek de moeite waard. We komen o.a. langs het oorspronkelijke graf van Staf de Clercq en overblijfselen van de “IJzeren Muur”, een anti-tank lijn die nooit enig nut heeft gehad.  Verder gaat het langs kleinschalige akkers, het Lombergbos, het Paddenbroek… De prachtige voorjaarsflora zal onze wandeling opfleuren.

Na de wandeling gaan we langs in een typische, landelijke herberg van de streek. Voor personen die de wandeling te lang vinden, werken we een korter traject uit. Dat verneemt u ter plaatse.

Nog even meedelen dat het VB dezelfde dag het “Spaghettifestijn Pajottenland” organiseert. Dit in “Het Vijfde Wiel”, Kerkstraat 1, Oetingen (Gooik). Dat is een zestal km van het eindpunt van onze wandeling. Dus….

Mvg,

Seniorenwerking Vlaams-Brabant

%d bloggers liken dit: