Het islamisme slaat weer toe in Nice : 3 doden en meerdere gewonden bij barbaarse aanslag

Le quartier Notre-Dame

9.44 uur: “Een aanval met extreem geweld” heeft zojuist in Nice plaatsgevonden, zegt de voorzitter van de Nationale Assemblee. De vergadering wordt geschorst en er wordt een minuut stilte in acht genomen.

Inderdaad, de Azurenkust werd weer opgeschrikt door de zoveelste moslimaanslag. Het zwaar verminkte lichaam van leraar Samuel Patty is nog niet koud, of de islam slaat weer toe, opnieuw in Nice, al zwaar beproefd door de aanslagen op de ‘Promenade des Anglais’ van 2016, waarbij 86 mensen om het leven kwamen en 434 mensen gewond raakten.

Wat weten tot nu toe? Een islamist verschanst zich in de kerk van Notre-Dame, gelegen in een van de drukste straten van de stad. Hij wacht zijn moordend moment af, komt plots tevoorschijn, schreeuwt Allahoe akbar , en doodt vervolgens een man en een vrouw door hen te onthoofden, en derde slachtoffer dat nog wist weg te strompelen, sterft even later.

De gemeentelijk politie kon de man neerschieten. Zwaargewond werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Een blinde ziet dat het slecht gaat aflopen in Frankrijk, en bij uitbreiding in gans Europa. Er is niet veel meer nodig om een burgeroorlog te ontketenen. Met gekken zoals Erdoğan, die die islamitische mafkezen weten op te hitsen, is dat niet onwaarschijnlijk.

Later op de dag werden nog islamisten opgepakt in Satrouville (buurt Parijs), Lyon en Avignon. In Avignon werd dader doodgeschoten.

%d bloggers liken dit: