Iedereen op de fiets, behalve Ursula von der Leyen, die vliegt liever met privéjets !

Luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden!

De klimaat-fundi’s en de bakfietsers uit onze grootsteden zullen nog een tandje moeten bijsteken om hun – naar eigen zeggen althans –  ambitieus, bindend en billijk mondiaal klimaatakkoord (Parijs), dat de basis legt voor het internationale en nationale klimaatbeleid voor de komende decennia, te bereiken. Want er zijn afvalligen……..

Volgens recente berichten in de Britse pers heeft de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, voor bijna de helft van haar officiële vluchten gebruik gemaakt van privé-jets.

Prof. Dr. Jörg Meuthen, een van de twee nationale woordvoerders van de  Alternative für Deutschland (AfD) en hoofd van de AfD-delegatie in het EU-parlement, is hier niet over te spreken:

De fiets prediken voor iedereen, maar zelf vliegen met een prive-jet,  meer hypocrisie was zeldzaam! Ursula von der Leyen zou voor zeven van de zestien vliegreizen een privé-jet hebben genomen, volgens berichten ook voor korte afstandsvluchten van Brussel naar Londen, Parijs en Berlijn. Toch eist zij van alle mensen met haar Green Deal drastische bezuinigingen in het dagelijks leven van honderden miljoenen Europeanen:

Om de zogenaamde klimaatneutraliteit te bereiken, worden de klimaatdoelstellingen verhoogd, wordt de automobielindustrie ontmanteld en wordt de mobiliteit van de burgers enorm beperkt. Wat zij echter van de Europeanen eist, eist zij blijkbaar niet van zichzelf en gedraagt zij zich als een zonnekoningin in tijden van de zware Corona-crisis.

Professor Jörg Meuthen eist van de Europese Commissie een lijst van de vluchten in kwestie, de kosten die daardoor voor rekening van de belastingbetaler komen, een bepaling van de extra emissies ten opzichte van de keuze van een alternatief vervoermiddel, alsmede een afdoende rechtvaardiging voor het gebruik van het privé-vliegtuig in elk van deze gevallen.

Groot gelijk, professor

RVW

%d bloggers liken dit: