Inter-Parlementaire Conferentie over asiel en immigratie: Vlaams Belangers Ortwin Depoortere en Adeline Blancquaert afgevaardigd namens België

Op 8 en 9 september vond in Helsinki een Inter-Parlementaire Conferentie plaats over asiel en immigratie. Delegaties uit alle Europese lidstaten kwamen er samen om van gedachten te wisselen over de migratie naar Europa, voornamelijk vanuit Afrika en het Midden-Oosten.

De voorzitter van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere en senator Adeline Blancquaert waren afgevaardigd namens België. Als de Conferentie één zaak duidelijk heeft gemaakt, dan wel dat er een hemelsbreed verschil is tussen de visies van de identitaire partijen en die van de gevestigde EU-machtspartijen.

Meer en meer is een nieuwe wind voelbaar waarbij partijen als de Finse Partij, PVV, de Lega, FPÖ en Vlaams Belang een migratiepolitiek wensen waar niet alleen een strenge(re) controle van de Europese buitengrenzen wenselijk is, maar waar vooral de individuele lidstaten terug baas worden over hun eigen grenzen. Daarom moet volgens het Vlaams Belang zeer dringend werk worden gemaakt van een radicale ommekeer in de Europese immigratie- en asielpolitiek.

Ortwin Depoortere: “Door de jaren heen wezen zowat alle opiniepeilingen er op dat de bevolking de buik vol had van het slappe immigratiebeleid van de voorbije jaren. De verkiezingsuitslag bevestigde dit alleen maar. De bevolking snakt naar een ander immigratiebeleid, niet in het minst in dit land. Ik roep de volgende regering dan ook op om de wil van de kiezer te respecteren en daar werk van te maken.”

%d bloggers liken dit: