Ja aan het gezond verstand, neen aan de waanzin

Als het de goede kant opgaat, is het dank zij de virologen en de 8 ministers van Volksgezondheid. Gaat het iets minder, dan is het de fout van de bevolking.  

Het wordt niet me zoveel woorden gezegd, maar wellicht staat dat in de rapporten die onze mensen niet mogen inzien.  Misschien staat er in die geheime rapporten ook wel iets de ‘culturele gemeenschappen’ wat we niet mogen weten. Misschien wel iets over de uitvaartplechtigheden die moslims organiseren in het Brusselse, waarbij voortdurend een loopje wordt genomen met de coronamaatregelen, en de burgemeesters doen alsof hun neus bloedt. Blijkbaar horen de ‘culturele gemeenschappen volgens de regering niet tot het team van 11 miljoen mensen van ‘tous ensemble’, dat tegen het coronavirus dient te strijden.

Het rapport dat het clubje ‘wetenschappers’ – die meer in de Tv-studio’s dan in hun labo of ziekenhuis vertoeven – kunnen neerleggen is anders niet om naar huis te schrijven.  De regimezender mag dan nog zo haar best doen om het aantal doden in de VS en Brazilië in de verf te zetten, qua aantal doden, staat dit land al lang in de wereldtop van het aantal besmettingen en overlijdens.  

Maar geen nood, daar komt verandering in. Het nieuwe comité, een naam hadden ze deze morgen nog niet, wordt anders samengesteld. Het aantal Walen en Franstalige Brusselaars, die tot nu toe ‘ondervertegenwoordigd’ waren in het wetenschappelijk comité,  wordt aangevuld, zodat het evenwicht wordt hersteld.

Sinds gisteren daalt het aantal besmettingen niet langer, het stagneert, zo zeggen ze. Komt dat omdat er effectief meer gevallen zijn, of heeft het te maken met de aangepaste, bredere teststrategie, ze weten het zelf niet. Maar door die ‘stagnering’ hebben ze opnieuw een reden gevonden om de brave burger verder te blijven koeioneren. 

Ze zullen bij u aanbellen op kerstavond om de aanwezigen te tellen, wanneer ze vermoeden dat u meer dan 1 ‘knuffelgast’ hebt uitgenodigd, ze zullen drones en warmtecamera’s boven uw woning inzetten, ze zullen de pizzaboeren hun lading controleren en ze zullen de wagens die voor uw deur staan, maar er niet ingeschreven staan, natrekken en eventueel beboeten.

Dan hebben we nog Geert Molenbergs, Van Ranst en Devroey, die een perimeter rond uw woonst willen installeren, waarbij het aantal kilometers, waar je niet voorbij mag, beperkt zal zijn.

Riskeer niet om een kerststronk voor 10 personen te bestellen, want een regimefluisteraar zou u wel eens kunnen verklikken. Hetzelfde geldt bij de traiteur of het afhaalrestaurant:.

Gouverneurs die graag voor sheriff spelen en niet verkozen-ministers willen ons de les spellen. Hoelang gaan we dat allemaal blijven slikken?  De meeste Vlamingen weten wel hoe ze zich op een verantwoorde manier moeten gedragen.  Daarvoor hebben we raad van dat clubje niet nodig.

Wij respecteren de elementaire coronaveiligheidsmaatregelen zoals afstand houden, mondmaskers dragen waar nodig en veelvuldig handen wassen. zonder morren.  Wij, senioren, mijden eveneens zoveel mogelijk plekken waar veel volk komt. Maar verder willen we gewoon leven. Mag dat nog?

Hou het gezond, beste mensen

RVW

%d bloggers liken dit: