Kaaiman maakt brandhout van de politieke fratsen van BDW

Kaaiman in De Tijd vandaag.

De ene uppercut na de andere. Boenk!!
Vergeleken met onze leider is Kris Peeters een eerlijke mens. Wie een week geleden had geopperd dat wij deze zin ooit uit ons klavier zouden hameren, had nadien last gehad met de s-klank. Maar zie: hij staat er.
Een geweldige keuze hebben de Antwerpenaars op 14 oktober gehad. Ene die wel burgemeester wou zijn maar niet in Antwerpen wou wonen, of ene die wel in Antwerpen wou wonen maar geen burgemeester wou zijn, zoals nu is gebleken. Hij moet niks meer zeggen over Peeters: als hijzelf vlakaf mag liegen dat hij zeker zes jaar burgervader zal blijven, verbinder (!), dan mag de Peeters vlakaf liegen dat hij nog steeds in de Goedehoopstraat woont.
Onze leider is klaar voor de psychiater: borderlinestoornis. Man is gaga. Hoogmoed naar kop gestegen. De ene dag wil hij dit, de volgende dag dat, de derde weer iets anders. En telkens is hij vergeten wat hij nog maar net zelf heeft aangekondigd. Panta rhei, jaja. Lijkt erger door alzheimer getroffen dan zijn moeder, die hij tijdens de kerstinterviews plots overal begon op te voeren, altijd een veeg teken bij een politicus.
Bestaan er schaamtelozere figuren dan politici? Nee. Uw Kaaiman heeft vele jaren doorgebracht in de werelden van voetbal, wielrennerij, en paardenwedrennen. Wij hebben ooit live verslag uitgebracht van het wereldkampioenschap bodybuilding, waarbij de organisator ons vooraf een papiertje met de uitslag had toegestopt. Maar deze milieus waren walhalla’s van deugd en oprechtheid naast de gierput van de politiek.
Links en rechts wordt nu getwijfeld of de N-VA nog verkozenen zal hebben op 26 mei: de kiezers blijven zich toch niet voor de zot laten houden. Wij denken van wel. Niet de voorstanders van een confederaal
model natuurlijk, want de partij heeft net zwart op geel en rood bewezen dat ze dat idee onverwijld in de vuilnisbak kiepert zodra de federale macht en haar vergoedingen om de hoek lonken. Maar er zijn andere redenen.
Wenst u de Belgische instellingen te verstevigen en de monarchie in ere te houden? Eén bolletje inkleuren dan: de N-VA. Gunt u een platte opportunist 15.000 euro netto in de maand, plus een appartement met hofhouding, én een auto met een chauffeur en een door u betaalde kabinetsmedewerkster op de achterbank? Stem op de N-VA. Wilt u socialisten in het bestuur? Dat is bij lezers van De Tijd niet waarschijnlijk, maar stel. Stem dan vooral niet op de socialisten, kies voor de N-VA en onze leider haalt ze over de rode loper binnen door dezelfde deur waarlangs hij ze pas heeft buitengetrapt. Wenst u een manke begroting met oude politieke trucs te maskeren? Simpel: de N-VA. Wenst u meer migranten en vluchtelingen op te nemen, een eerbaar streven als u katholiek bent en desondanks de christelijke principes in de praktijk wil brengen. Ook voor u is er de N-VA. Meer politieke benoemingen? Dat kan: de N-VA. Langer werken voor minder geld? De N-VA.
Voor CD&V is het nog niet te laat: Kris Peeters moet de Antwerpse lijst voor het Vlaams Parlement trekken, en niet Koen Van den Heuvel. Je moet in de provincie Antwerpen iemand van de stad Antwerpen aan de kop zetten, niet iemand van Puurs.

KOEN MEULENAERE ■

%d bloggers liken dit: