Kiezers in Italië en Oostenrijk geven niet mis te verstaan signaal

Ook het Vlaams Belang heeft met spanning uitgekeken naar de ontknoping van de langste verkiezingsstrijd uit de Oostenrijkse geschiedenis. Alhoewel die uiteindelijk niet het gedroomde resultaat opleverde, wenst het Vlaams Belang Norbert Hofer en de FPÖ uitdrukkelijk te feliciteren met de onverdroten inzet tijdens de elf maanden durende campagne van allen tegen één. Het Vlaams Belang wijst er bovendien op dat de score van 46,6 procent die Hofer neerzette, hoe dan ook indrukwekkend blijft.

Met zo’n resultaat plaatst de FPÖ zich zonder twijfel in een uitstekende uitgangspositie voor de parlementsverkiezingen die mogelijk reeds volgend jaar plaatsvinden. In die zin was de strijd van ‘allen tegen één’ die FPÖ-kandidaat Norbert Hofer het afgelopen jaar heeft gevoerd absoluut geen mislukking of vergeefse moeite, maar een investering in de toekomst.

ckaxdrzw0aawmwh

Ook in Italië trokken de burgers naar de stembus. De linkse premier Matteo Renzi verbond zijn politieke lot aan de uitkomst van het door hem georganiseerde referendum omtrent een aantal grondwetswijzigingen. De Italianen zagen dat van hun kant als een uitgelezen kans om ook in eigen land het politieke establishment wandelen te sturen. Met zo’n 60 procent neen-stemmers is ook dit signaal alvast duidelijk. Matteo Salvini, voorzitter van de Lega Nord, noemde het resultaat terecht “een grote overwinning voor het volk”.

%d bloggers liken dit: