Korpschef Kruibeke: “Bij de eerste arrestatie schrikken ze nog. Maar de 2de keer zijn ze zelfs bijna blij. Omdat ze weten dat ze bij ons weer koffie en koeken krijgen”!

Dweilen met de kraan open: DVZ laat opgepakte illegalen onmiddellijk weer vrij

Tom Van Grieken: “Vlaams Belang eist een échte verschuiving op vlak van immigratie”

Nadat politiezone Westkust aan de alarmbel trok,  laat nu ook de korpschef van Kruibeke-Temse weten dat zijn politiediensten niet langer actief illegalen zullen oppakken. Reden? Als de politie hen oppakt, laat Dienst Vreemdelingenzaken hen bijna allemaal weer onmiddellijk vrij.

Dat onze grenzen nog steeds zo lek als een zeef zijn, blijkt dag na dag uit de grote hoeveelheden illegalen die samentroepen om de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. De overlast is niet te overzien. De politie doet wat ze kan, maar tot overmaat van ramp kan hetzelfde niet gezegd worden van Dienst Vreemdelingenzaken. “Wat gebeurt er in de praktijk? Wij pakken die transmigranten op, doen al het werk en dan beslist DVZ in bijna 100% van de gevallen ze onmiddellijk vrij te laten met een papiertje dat ze het land moeten verlaten. Resultaat: ’s anderendaags staan diezelfde transmigranten hier weer voor onze neus”, aldus de politie.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert verbolgen: “Niet alleen zijn onze grenzen zo lek als een zeef, maar wie er iets aan probeert te doen, krijgt gewoonweg het deksel op de neus.” Het Vlaams Belang hamerde er bij staatssecretaris Francken reeds verschillende malen op dat uitwijzingsbevelen effectief moeten uitgevoerd worden. Barbara Pas confronteerde hem in de Kamer reeds meermaals met de harde feiten. Pas: “In flagrante tegenspraak met de herhaalde aankondigingen van N-VA-staatssecretaris Francken is er absoluut geen sprake van een kordater terugkeerbeleid. De cijfers spreken hem tegen. Van de 45.601 uitwijzingsbevelen die in 2017 werden afgeleverd, werden er amper 8.536 uitgevoerd, goed voor zegge en schrijve 18,7 procent. In 2018 is de situatie er duidelijk niet op verbeterd.”

Tom Van Grieken is scherp: “Deze regering doet niet wat de burgers willen. Of eerder: ze doet een beetje alsof. Terwijl de zwijgende meerderheid volgens diverse bevragingen géén massamigratie wil, laat de regering betijen. Vlaams Belang eist een échte verschuiving op vlak van immigratie. Een asielverzoek moet zo snel mogelijk behandeld worden en de aanvrager moet na een afwijzing meteen het land uit. En daarmee wil ik zeggen: echt het land uit en niet zomaar een ‘bevel om het grondgebied te verlaten’ ontvangen.”

%d bloggers liken dit: