Lage Emissie Zone Brussel : Vlaams Belang enige tegenstem tegen nieuwe asociale melkkoe van Brusselse overheid

17 NOVEMBER 2017

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de timing waarop het één en ander gebeurt. In plaats van te voorzien in een lange overgangsperiode waarin de burgers zich kunnen voorbereiden, wordt alles veel te snel ingevoerd – en dat heeft zo zijn gevolgen voor de minder rijken in het Gewest. Door de invoering quasi per direct (1/1/2018) te laten ingaan verplicht men bijvoorbeeld heel wat oudere senioren (voor wie openbaar vervoer zeker niet steeds een optie is) om alsnog een nieuwe wagen te kopen. Wie dit niet wil of financieel niet kan wordt in een sociaal isolement gedrongen.

Maar ook voor heel wat andere Brusselaars is het verre van evident om op een paar maanden tijd vele duizenden euro’s opzij te leggen om een andere wagen aan te schaffen.

Ten tweede is het ook bijzonder bedenkelijk dat men in 2018 al wil verbieden wat tot voor kort door de overheid werd aangemoedigd : een dieselwagen. Moet de Brusselaar trouwens massaal overschakelen op elektrische of CNG voertuigen? Allemaal goed en wel…behalve dan dat er in Brussel nauwelijks laadpalen, laat staan CNG-stations te vinden zijn.

Ten derde zijn er de wel bijzonder hoge boetes die Brussel wil opleggen. Een boete van €350 voor een overtreding toont duidelijk aan dat het Brussel niet gaat om schone lucht, maar dat het hele systeem opnieuw een excuus is om de burger uit te persen. De LEZ in Brussel lijkt vooral een zoveelste melkkoe te worden.

Ten vierde heeft het Vlaams Belang ook bedenkingen bij de uitzonderingen die de Brusselse overheid voor zichzelf zal toestaan. Jan Modaal die met zijn wagen moet gaan werken of de kinderen moet wegbrengen, mag een nieuwe auto kopen. Maar dat de dieselbussen van de MIVB op eind- en beginhaltes vaak zeer lang stationair staan te draaien, dat de Brusselse overheid net nog dieselvrachtwagens voor NET-Brussel aanschafte, en dat voor dat soort dieselslurpende overheidsvoertuigen uitzonderingen worden voorzien; dat is meer dan bedenkelijk!

%d bloggers liken dit: