Lezersreactie: “Het lot van onze senioren”

HET LOT VAN ONZE SENIOREN

Woorden, woorden, woorden….meer niet. Maar woorden zullen het probleem van de vergrijzing niet oplossen. Voor de Vlaamse partijen OVLD, Vooruit, Groen, CD&V -maar ook N-VA- is vergrijzing geen leeftijdsprobleem maar een financieel probleem.

Het excuus van de budgettaire tekorten binnen de senioren- en gehandicaptensector stuit op veel onbegrip waarbij de hypocrisie ervan de schaamte overschrijdt. Als we de partijen de schatkist verder laten plunderen ziet het er voor de zwaksten in onze maatschappij allesbehalve rooskleurig uit. Zoals ze nu weer bezig zijn zal als resultaat hebben dat de zorg voor onze senioren en mindervalide mensen de komende herfst en winter compleet in elkaar stort. De oplossingen die de partijen van het regime voorstellen komen meestal neer op hogere belastingen om de overheidsuitgaven en hun verzorgings(?)staat! te kunnen behouden. Steeds weer komen ze met het sprookje dat het nodig is om meer immigranten toe te laten om de huidige tekorten in de zorgsector op te lossen. Ze strooien zand in de ogen van de bevolking. Decennia lang al wordt er op gewezen dat meer immigratie niet de oplossing is want ook migranten worden ouder. Meer immigratie is een beleidsgegeven dat hogere kosten veroorzaakt dan de kosten die het probeert te vermijden.

De wansmakelijke praktijken in de zorg maken dat de waardigheid van ouderen, gehandicapte, zieke, dementerende en ook depressieve mensen wordt geschonden. Dit gaat gepaard met het feit dat de zorg het moet doen met minder en minder gekwalificeerd personeel.

Gestimuleerd door zogenaamde experten als het “tv-icoon Van Ranst”, onthouden ze  onze ouderen die in de woonzorgcentra verblijven ook een “waardig levenseinde”. Geen geld voor de zorg maar wel geld genoeg voor middelen en tests met een bedenkelijke doeltreffendheid. Middelen en tests waar niemand de verantwoordelijkheid voor mogelijke bijwerkingen wenst te dragen maar die de bevolking “in naam van de wetenschap” zogenaamd “vrijwillig” moeten aanvaarden.

Hun laatste gedrocht: het menselijk organisme laten samensmelten met computertechnologie…

Eddy Elyn

eddy.elyn@telenet.be;

*Reacties en opiniestukken vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

%d bloggers liken dit: