Linksen verbieden graag

‘Il est interdit d’interdire, de leuze van mei ’68, is ver weg.

Naast de opgelegde sociale afstand van anderhalve meter voor corona is het vanaf morgen (19 januari) in Milaan verboden om te roken bij bushaltes, in drukke straten of in parken als je minder dan 10 meter van een andere persoon verwijderd bent.  In 2025 is de (centrumlinkse) Milanese overheid van plan om veel verder te gaan door eenvoudigweg het roken buiten te verbieden. Er is zelfs sprake van – oh mama mia – het verbieden van pizzaovens die met hout gestookt worden. Andere maatregel: vanaf 2022 zullen winkels hun deuren niet meer open mogen laten staan om te voorkomen dat ze te veel verwarming of airconditioning verbruiken.

Je moet echt een linkse idioot zijn om te overwegen het roken buiten te verbieden, overal. Inderdaad, de echte verslaafden die momenteel naar buiten gaan om hun geliefden niet te storen of te bedwelmen, zullen in hun huizen roken, in het bijzijn van hun echtgenoten en kinderen.

Men hoeft geen verstokte roker te zijn om die maatregelen af te keuren. Beetje bij beetje wordt de vrijheid van de burgers afgenomen.

RVW

%d bloggers liken dit: