Maar Anneliesje toch

De vraag die zich stelt: hoe lang gaan we de hersenspoelingen van de (door ons betaalde) media nog dulden?

Eerst en vooral dit: elke dode, van welke oorsprong of mening, is er een te veel, laat dat duidelijk zijn. Niemand verdient te sterven voor een (geweldloze) mening of afkomst.

Dat brengt ons dan onmiddellijk bij de overleden vrouw in Charlotteville en de slachtoffers van de aanslag in Barcelona. Voor de VRT in het algemeen, en voor Anneliesje Beck van Terzake in het bijzonder, is niet iedere dode of dader  gelijk.

Voor het geval Charlotteville had Beckske volgende bewoordingen: de dader(s) waren Neo-nazi’s, white supremacists, Trump-aanhangers,  Ku Klux Klanleden, blanke racisten, Jodenhaters en alt-right.  Een door de belastingbetaler betaalde zender die zich respecteert, had dat journalistje die van Trump-aanhangers spreekt, onmiddellijk aan de deur moeten zetten. Men kan akkoord gaan met Trump, of niet, hij blijft wel de democratisch verkozen president van ’s werelds grootst macht. Zijn aanhangers gelijkschakelen met Jodenhaters en KKK-leden, verantwoord een C4.

Ach ja, dan was er nog een incidentje aan de Ramblas in Barcelona. Daar sprak Beck van een man, een busje, een dader en iemand met Marokkaanse roots. Bovendien was het het busje dat de mensen had neergemaaid.  Blijkbaar bestaat dat, criminele busjes die mensen neermaaien.

Natuurlijk werd er in de typische VRT taal gepreveld dat men moest afwachten wat de motieven van de aanslag waren. We mogen niet voorbarig te werk gaan, of, het is allemaal nog onzeker. Enzovoort, enzovoort….

Tijdens de hele uitzending is niet één keer het woord ‘islam’ of ‘moslim’ gevallen. Beck vroeg zich verder af waarom “deze mensen” (geen daders, terroristen of moordenaars) zich in Spanje bevinden, waarmee ze dus blijkbaar te kennen geeft dat deze terroristen voor haar gewoon ‘mensen’ zijn.

%d bloggers liken dit: