Maingain misbruikt belastinggeld om oude FDF-droom van le très grand Bruxelles te realiseren

Olivier Maingain, de Vlamingenhatende voorzitter van DéFi heeft voor zichzelf een nieuwe functie gecreëerd: hij wordt ‘agent de liaison’ tussen Brussel en Wallonië, om de socio-economische banden tussen Brussel en Wallonië nauwer aan te halen. Via dat nieuw op te richten vehikel wil DéFi haar oude droom van “le très grand Bruxelles” verder waarmaken.

De nieuwe post is weliswaar onbezoldigd, maar toch krijgt Maingain een kabinet van vier à vijf mensen van de Franse gemeenschapscommissie ter beschikking.

Het Vlaams Belang heeft hier ernstige bedenkingen bij, en hekelt het stilzwijgen van de Nederlandstalige partijen (Groen, SPa en Open VLD) in de Brusselse regering. Want hoewel het één en ander door de Franse gemeenschapscommissie wordt gefinancierd, is de band met de Brusselse regering – waar DéFi ook in zit – onmiskenbaar.

We stellen vast dat het belastinggeld dat rijkelijk van Vlaanderen naar Wallonië en Franstalig Brussel vloeit vandaag misbruikt wordt om een ronduit anti-Vlaamse politiek te voeren, en om uitgebluste politici aan een nieuw postje te helpen. Het Vlaams Belang hoopt dan ook dat vanuit Vlaanderen en Vlaams Brussel er een duidelijk signaal wordt gegeven dat dit onaanvaardbaar is.

%d bloggers liken dit: