Marine Le Pen roept Franstalige Brusselaars op Vlaams Belang te stemmen

Marine Le Pen roept Franstalige Brusselaars op Vlaams Belang te stemmen

Vandaag was Marine Le Pen te gast op de hoofdzetel van het Vlaams Belang in Brussel. Onder massale persaandacht uit binnen- en buitenland, sprak zij haar steun uit voor het Vlaams Belang en riep ze de Franstalige Brusselaars op om op 26 mei Vlaams Belang te kiezen.

Dominiek Lootens, lijsttrekker voor het Brussels Parlement, beet de spits af. Hij benadrukte dat het Vlaams Belang voor alle Brusselaars het énige valabele rechtse alternatief is. “Het is langs Nederlandstalige kant al eerder gebleken dat er partijen zijn die wel onze voorstellen zonder schroom kopiëren, maar eens aan de macht het omgekeerde doen van wat ze beloven. En ook langs Franstalige kant is er, ondanks een plejade aan kleine rechtse partijtjes, ook geen zinvol alternatief. Het mag dan ook duidelijk zijn dat voor zowel de Nederlandstalige als de Franstalige Brusselaar er maar één nuttige stem is: het Vlaams Belang.”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken benadrukte dan weer de jarenlange vriendschap die er bestaat tussen het Rassemblement National van Marine Le Pen en het Vlaams Belang. Hij wierp ook een blik op de toekomst: “De afgelopen jaren hebben we tal van dossiers met succes op de agenda geplaatst, samen met onder andere het Rassemblement National. Na 26 mei zullen we dat blijven doen, al ben ik er zeker van dat onze fractie dan nog sterker zal staan. De stem van de gewone man, die in de EU-machtscenakels wordt weggelachen, zal binnenkort nog luider weerklinken.”

Marine Le Pen begon met een oproep voor de Franstalige Brusselaars. “Ik heb Brussel de afgelopen jaren zien afglijden van een gewest met bravoure, trots en pracht en praal tot een regio waar men niet mee vergeleken wil worden.” Ze riep de Franstalige Brusselaars dan ook expliciet op zich te bevrijden van het links conglomeraat dat garant staat voor islamisering, verpaupering en criminaliteit door op het Vlaams Belang te stemmen.

Ze liet ook haar licht schijnen over haar Europese visie. Le Pen pleitte er voor een economisch model dat ten dienste van onze samenleving en niet omgekeerd. “Onze werknemers zijn uitgeleverd aan een woeste mondiale concurrentie waarbij altijd wel iemand voor minder geld en minder sociale bescherming zijn arbeid wil of moet verkopen.” Dat was ook een van haar kritieken ten aanzien van de liberalen en de globalisten. “Uit puur winstbejag delokaliseren multinationals eerst naar Oost-Europa, dan naar China en nu naar nog goedkopere landen als Bangladesh, Indonesië en Vietnam. Iemand betaalt de prijs van de hyperglobalisering.” Marine Le Pen omschrijft de hyperglobalisering als “een wereldeconomie waarbij producten gemaakt worden door kinderhanden in het Oosten en geconsumeerd worden door steuntrekkers in het Westen”.

Herbekijk hier de beelden van de persconferentie

%d bloggers liken dit: