Mensen hebben maandelijks 490,00 euro te kort om behoorlijk te leven

Mensen kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen! Met hoort het elke dag in het nieuws. Maar om hoeveel mensen, en over welke tekorten, het eigenlijk gaat, komen we niet te weten. In Frankrijk werd daar nu een bedrag opgeplakt. Gezien onze manier van leven, gebruiken en verbruiken, weinig verschillen met die van onze zuiderburen, zal dat bedrag ook bij ons in die buurt liggen. Misschien ligt dat bedrag bij ons nog hoger, gezien Frankrijk een rem op de energieprijzen heeft opgelegd, wat hier niet het geval is.

Om behoorlijk te kunnen leven, komen de Fransen maandelijks gemiddeld 490,00 euro te kort. Dit bedrag is met 23,00 euro gestegen ten opzichte van de laatste editie van de koopkrachtbarometer van kredietverstrekker COFIDIS, die in september 2021 is gepubliceerd.

Afgezien van dit gemiddelde worden sommige sociale categorieën veel meer dan andere getroffen door de achteruitgang van hun koopkracht tegen een achtergrond van inflatie en internationale spanningen. 78% van de eenoudergezinnen, 76% van de 25-34-jarigen en 72% van de werknemers zeggen dat de internationale situatie op hun persoonlijke financiën weegt, tegenover 64% van alle Fransen.

De Fransen zijn hun budgetten aan het aanpassen

81% van de Fransen verwacht in de komende twaalf maanden te moeten bezuinigen op essentiële uitgaven. 25% van hen is zelfs van plan zich te beperken op verwarming, 23% op voedsel en 20% op water en elektriciteit. De gezinnen zijn ook van plan zich bepaalde genoegens te ontzeggen door af te zien van uitstapjes (55%), de aankoop van kleding (45%), maar ook van reizen (41%), vrijetijdsactiviteiten (38%) en culturele producten (36%).

Hieruit blijkt dat de Fransen niet afwachten en dat zij zich integendeel voorbereiden om hun dagelijks leven aan te passen om de crisis te doorstaan.

RVW

%d bloggers liken dit: