Moslimterreur New York: Vlaamse pers excelleert in wereldvreemdheid  

Eigen schuld dikke bult. Dat lijkt zowat de conclusie van de Vlaamse pers na de zoveelste moslimaanslag in New York waarbij ook een Vlaamse moeder het leven liet. Uit vrees voor ‘verrechtsing’ lijkt zelfs het meest absurde hersenspinsel beter dan de zaken te benoemen zoals ze zijn.

De Standaard doet qua wereldvreemdheid zichzelf opnieuw alle eer aan. Volgens senior writer Ruben Mooijman ligt de schuld allesbehalve bij de islam of de lakse immigratieregels – waardoor de terrorist nota bene naar het land emigreerde. Neen, de schuld ligt volgens Mooijman bij de Amerikanen die “dringend aan introspectie moeten doen”. Volgens de journalist heerst er in de VS immers een “hardnekkig racisme”. Waar de man het precies over heeft mag Joost weten, maar de onderliggende boodschap is duidelijk: de Amerikaanse samenleving is ziek en dus is het uitmoorden van onschuldige slachtoffers niet meer dan een logisch gevolg.

Trump is boosdoener

Ook hoofdredactrice Liesbeth Van Impe, die het Nieuwsblad in een mum van tijd tot een van de meest linkse kranten heeft gemaakt, schiet met scherp… op Donald Trump. Dat de Amerikaanse president opnieuw op de proppen kwam met een strenger visa-systeem en een inreisverbod voor moslims is volgens Van Impe hopeloos simplistisch. Dat de terrorist 1. moslim is en 2. inderdaad via een bedenkelijk visa-systeem het land binnenkwam, blijkt niet relevant voor mevrouw de hoofdredactrice.

Om helemaal in cynisme te eindigen citeren we uit De Morgen die op een haast wansmakelijke manier titelt dat “de aanslag een politiek geschenk is voor Trump”. Of hoe niet de pyromaan maar steeds de brandweerman de schuld krijgt van het dodelijke inferno.

 

%d bloggers liken dit: