N-VA loopt Merkel opnieuw achterna


N-VA loopt Merkel opnieuw achterna

 

Tom Van Grieken: “Bij een overstroming ga je het water toch ook niet spreiden, maar hogere dijken bouwen?”

Angela “Wir schaffen das” Merkel deed vorige week een opmerkelijke uitspraak: ze raadde de vluchtelingen, die zij massaal naar Duitsland (en de rest van Europa) haalde, aan om zich op het platteland te vestigen. Iets minder opmerkelijk is dat de N-VA voor de zoveelste maal in haar voetsporen treedt, deze keer bij monde van de Antwerpse schepen voor Inburgering Fons Duchateau.

Nadat de minister-president Geert Bourgeois nog prominent de uitreiking van het eredoctoraat aan Merkel bijwoonde, laat de N-VA voor de zoveelste keer zien dat het haar absoluut niet menens is met haar kritiek op de politiek van Merkel.

Meer zelfs, schepen Duchateau kopieert vandaag letterlijk een nieuw wereldvreemd voorstel van de Duitse bondskanselier. “Erkende vluchtelingen horen niet thuis in de stad, maar op het platteland”, aldus Duchateau.

De absorptiegraad is voor het Vlaams Belang echter al lang bereikt en niet alleen in Antwerpen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: “Het is bijzonder cynisch om te moeten vaststellen dat de N-VA, nu de gevolgen van haar opengrenzenpolitiek merkbaar worden, de problemen denkt te kunnen oplossen door ze te ‘spreiden’. Bij een overstroming ga je het water toch ook niet spreiden, maar hogere dijken bouwen?”

Recent nog liet de Britse oud-diplomaat en Libiëkenner Joseph Walker-Cousins optekenen dat er binnenkort vanuit Libië nog eens een miljoen migranten de oversteek naar Europa zullen maken. Zal de N-VA hen dan ook ‘spreiden’ of eindelijk de juiste conclusies trekken?

Het Vlaams Belang is duidelijk: zolang er geen einde wordt gemaakt aan de eindeloze vluchtelingenstroom en onze grenzen niet gecontroleerd worden, is elke maatregel een pleister op een houten been. Genoeg is genoeg.

%d bloggers liken dit: