Nu is het de beurt aan Pater Damiaan

Als inwoner van dé Damiaangemeente Tremelo stoort het me bijzonder.

Zowat een jaar geleden was er enige opschudding door een uitspraak van het Amerikaanse parlementslid Alexandria Ocasio-Cortez uit de Democratische stal van Joe Biden. AOC vond dat het standbeeld van Pater Damiaan aan het Amerikaanse Capitool moest verdwijnen, want hij was een Blanke man en dus een symbool van de “patriarchale en wit-suprematistische cultuur”. Enig gezond verstand om het tot (Amerikaans) parlementslid te schoppen is niet nodig.Vandaag wordt diezelfde onzin opnieuw opgerakeld door een historicus/hystericus van de KU Leuven, in een nieuw boek: “Missionarissen: Geschiedenis, herinnering, dekolonisering”. De auteur beschuldigt Pater Damiaan ervan om mee te draaien “in een systeem van uitsluiting dat de lokale bevolking onderdrukt hield”. Pater Damiaan, die het relatief ‘gemakkelijke’ leven in Vlaanderen achter zich liet om zijn tijd, energie en uiteindelijk zijn leven te geven aan de melaatsen van Hawaï, was dus een onderdrukker.

De historicus/hystericus van de KU Leuven vindt daarbij dat we de standbeelden van Damiaan moeten gaan ‘duiden’ omdat hij een “grote witte man tussen de onderdanige inlandse bevolking” was.Een ‘witte man’. Opnieuw die terminologie, die perfect past in de woke-onzin waarmee de linkse gutmenschen dezer dagen graag mee uitpakken. (De term ‘blank’ krijgen ze niet over de lippen, en dus worden we allemaal maar wit. Albino’s). Denk maar aan de recente dwaze uitspraak van klimaatgoeroe Anuna De Wever, die vond dat Gert Verhulst geen eigen mening over de ‘klimaatcrisis’ mocht hebben omdat hij een “oude witte hetero man” is. Én oud, én wit, én hetero én man: volgens de linkse woke-adeptjes is dat de 21ste eeuwse variant van een nazi.Of denk maar aan het zelfverklaarde wereldgeweten Sabrine Ingabire (‘journaliste en activiste’) die onomwonden stelde: “Kijk, álle witte mensen zijn racistisch. Dat is gewoon zo. Jullie maken deel uit en profiteren van een wit systeem” waarbij de dame (nou ja) in kwestie ook nog even meegaf: “Als zwarte vrouw date ik niet met witte mannen. Witte mannen zijn erg vermoeiend hoor.” Ik raad niemand aan hetzelfde te poneren over zwarte mannen of vrouwen: Unia én Facebook waken.

De slinger van de politieke correctheid, die ons dagelijks in de strot wordt geramd in de media, in het onderwijs, in de politiek; is tot in het absurde doorgeslagen. De linkse politieke bende kan tevreden zijn. Verbrand de patriarchale boeken van de witte mannelijke hetero auteurs! Trek de standbeelden van Pater Damiaan van hun sokkel! Weg met onze cultuur, weg met onze geschiedenis, weg met ons!

Stijn Hiers

%d bloggers liken dit: