Schauvliege genekt met de centen van Sven Gatz (’t Pallieterke)

Sinds vorige woensdag kunnen klimaatactivisten de vier klimaatministers bestoken met mails en sms-berichten, via een website met de naam: wakeupyourministers.be. Het is niet gemakkelijk om de eigenaar te vinden van deze domeinnaam, want de gegevens worden door DNS afgeschermd. De website werd op 21 januari jl. geregistreerd.

Maar de actie gaat uit van de organisatie ‘Act for Climate Justice’. Die hebben ook een website, en de eigenaar van de domeinnaam is hier de vzw Les amis du Reseau ADES, gevestigd in de Liedekerkestraat 71 in Sint-Joost-Ten-Node. ADES staat voor Pour des Alternatives Democratiques Ecologiques Sociales. Op het adres staat een huis waar collectieven allerhande kunnen werken en vergaderen. Het ruikt er naar revolutie…

De organisatie ‘Act for Climate Justice’ heeft een Franstalige oorsprong. De website is enkel in het Frans, de statuten van de vzw zijn enkel in het Frans en ook de Facebookpagina kent enkel Franstalige berichten. In de Nederlandstalige media dook dinsdag ene Arno Kempynck op als woordvoerder van ‘Act for Climate Justice’. Hij verdedigde vol vuur de sms-actie die Schauvliege er mentaal onderdoor had gekregen. Op enkele dagen ontving zij 6000 sms-berichten en evenveel e-mailberichten, allemaal verstuurd door klimaatactivisten. Oh ja, Arno Kempinck is de betaalde bediende van de uiterst linkse organisatie Hart boven Hard. En die organisatie krijgt jaarlijks 130.000 euro subsidie van de Vlaamse overheid, in casu minister Sven Gatz. Besluit: Vlaams minister Schauvliege is genekt door een Franstalige organisatie met de hulp van Vlaams belastinggeld. Moet er nog zand zijn?

%d bloggers liken dit: