Schietpartij tussen reis- en doorreis-illegalen: “Hoeveel slachtoffers moeten er vallen voor de staatssecretaris ingrijpt?”

Afgelopen nacht werden er bij een ruzie tussen twee groepen illegalen in Jabbeke schoten gelost waarbij meerdere gewonden vielen. Volgens Vlaams Belang-voorzitter een zoveelste bewijs dat de nalatigheid van de federale regering leid tot gevaarlijke situaties voor de bevolking.

Terwijl staatssecretaris Francken verklaarde “geen oplossing op korte termijn” te hebben voor de steeds aanzwellende groep illegalen die op het grondgebied van dit land rondzwerven moet de politie, die wel goed werk levert, met lede ogen aanzien hoe opgepakte illegalen doodleuk weer worden vrijgelaten. Wie of wat die illegalen zijn, heeft men geen zicht op. Dat dit een gevaarlijke situatie is, blijkt keer op keer opnieuw.

Afgelopen nacht in Jabbeke ontplofte de bom opnieuw. Een ruzie tussen twee groepen illegalen resulteerde in een schietpartij, waarbij meerdere gewonden vielen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert scherp: “Opnieuw is er sprake criminele feiten gepleegd door illegalen. Nu zijn er zelfs schoten gelost. Hoeveel slachtoffers moeten er vallen alvorens de staatssecretaris ingrijpt?”

Van een terugkeerbeleid is immers nog steeds geen sprake.  De Belgische ‘return rate’ bedroeg voor 2017 een abominabele 16,3% en in 2018 is er geen beterschap in zicht. Dat de capaciteit in de gesloten centra intussen nog steeds op amper 630 plaatsen ligt, is wraakroepend.

“De staatssecretaris moet nu ingrijpen, voor het nog verder uit de hand loopt. Er moet een dringende uitbreiding van de capaciteit in gesloten terugkeercentra tot minstens 1.500 plaatsen en illegalen moeten actief opgespoord, opgesloten en teruggestuurd worden. Niet alleen ik, maar de meerderheid van de Vlamingen wil dat”, besluit Van Grieken.

%d bloggers liken dit: