‘Sois belle et tais-toi, Melissa’

Melissa Hanus, de 29-jarige PS-volksvertegenwoordiger voor de kieskring Luxemburg, wil de dotatie van het Vlaams Belang laten afnemen. Het onderwijzereske uit Etalle wil daarvoor naar de Raad van State trekken. Maar voor we zover zijn, moet ze eerst zeven leden van de Controlecommissie Verkiezingsuitgaven van de Kamer overtuigen om die zaak aanhangig te maken.

Tegelijkertijd presenteert ze haar eerste boek: ‘Bouger Les Lignes’. Une voie pour s’élever contre l’extrême droite » (‘De lijnen verleggen’. Een manier om op te staan tegen extreem rechts’).

Naar eigen zeggen traceert dat boek ‘haar reis en weg naar haar denken’. En ze gaat verder:  “Zodra ik in 2019 in het Huis van Afgevaardigden kwam, heb ik mij inderdaad frontaal tegen extreem-rechts gekeerd. Racistisch, homofoob en vrouwenhatend, bedreigt de extreemrechtse partij Vlaams Belang onze democratie en mensenrechten. Met mijn team hebben we een dossier samengesteld met meer dan 130 bewijzen van aanzetten tot haat. De opkomst van de extremen is meer dan een politieke kwestie en gaat ons allen aan”.

Op haar eerste dag in Kamer van volksvertegenwoordigers droeg het wicht een Martin Luther King T-shirt als symbool tegen de opkomst van extreemrechts in België. Tijdens de installatievergadering van de Kamer weigerde ze tevens plaats te nemen naast de Kamervoorzitter Dewael. Dat deed ze uit protest tegen het feit dat ze samen met Dries Van Langenhove (VB) – als twee jongsten verkozenen – de voorzitter moesten flankeren.

De Groene Khmer en de MR hadden de andere fracties opgeroepen om te vermijden dat de stichter van Schild & Vrienden plaats zou nemen naast Dewael. De laffe Dewael (VLD) opende de zitting dan maar vanop zijn zitje in de kamer, waardoor de openingszitting meer van een vaudeville werd. Maar goed, terug naar Melissa.  Och, het meisje is nog jong. Daardoor kan ze misschien niet goed inschatten in welke gangsterpartij ze militeert. Misschien moet ze het boek van Frank Vanhecke en Filip De Man daaromtrent eens lezen. Hun boek ‘L’Etat PS: de maffia aan de macht handelt over zaken waar de PS in uitblinkt: stinkende corruptieaffaires, omkoopschandalen, zelfs moorden (Cools).

Beste Melissa, we kunnen wel tien boeken volschrijven over schandalen waarbij uw partij betrokken is:

De affaire van de parkeermeters in Luik (1987)

Agusta-Dassault-affaire (1993)

Richard Carlier-affaire (1994)

UNIOP-INUSOP-zaak (1996) )

Sotegec-zaak (2005) (SP)

Charleroi, allerlei rechtszaken (2005-2007)

Zaak Stéphane Moreau (2008)

Zaak Daerden, vader en zoon (2010)

Publifin-zaak (2016)

Samusociale-zaak (2017

Zaken Anne-Marie Lizin

Zaak Cools-Vanderbiest

Agusta

Enzovoort, etc.

Dus, beste Melissa, een beetje nederigheid en in eigen boezem kijken zouden niet misstaan. Stop met uw leugens over het VB te verkondigen. Neen, het VB is niet racistisch, homofoob of vrouwhatend.  Het Vlaams Belang is voor een solidair en rechtvaardig Vlaanderen, waar identiteit en manier van leven met stip op de eerste plaats staan.

Ten slotte geven u nog een goede raad mee: ‘Sois belle et tais-toi, Melissa’

RVW

%d bloggers liken dit: