Soros niet welkom bij Viktor Orban

Is het u al opgevallen hoe de progressieve pers – wat een pleonasme – te keer gaat tegen het Hongarije van Viktor Orban.  Wie zijn grenzen niet wagenwijd openzet voor de massale immigratie en zich tegen een dreigende asielcrisis verzet, hoort natuurlijk niet thuis in het politiek-correcte clubje van de niet verkozen EU-nomenclatuur. Zo konden we in de zelfverklaarde kwaliteitskrant, De Standaard, het volgende lezen: “In Hongarije lijken de jaren 20 en 30 terug”!  “Premier Viktor Orban pakt uit met een campagne tegen de progressieve miljardair George Soros. ‘Dit heeft duidelijk antisemitische bedoelingen”, zo schrijft de krant die ooit met AVV-VVK op haar frontpagina dweepte . Waar gaat het over?
Wel, Hongarije wil de ‘universiteit’ van George Soros in Boedapest sluiten omdat deze niet conform de wetgeving zou zijn.  De Hongaarse richtlijnen bevatten onder andere de verplichting dat buitenlandse universiteiten, die in Hongarije actief willen zijn, ook in hun moederland – hier spreken we dan van de VS –  universitaire activiteiten moeten kunnen aantonen en ontwikkelen.  George Soros kan dat niet, omdat ze er niet zijn.  De Europese Commissie had op 26 april jl. een procedure tegen Hongarije aangespannen wegens verdragsschending, omdat de nieuwe onderwijswet de Central European University (CEO) tot sluiting dwingt.

Maar wie is die ‘progressieve miljardair’ Soros?  Wie is die man die misschien beter in de gevangenis zou zitten?  Meestal zijn zijn financiële transacties op de grens van het wettelijk toelaatbare te zoeken, zelfs vaak erover.  Zo werd de kerel in 2005 in Frankrijk veroordeeld tot een boete van 2,8 miljoen dollar – een peulschil voor die man – wegens handel met voorkennis bij de verkoop van aandelen van de Société Générale.

George Soros (1930 – ) – zijn echte naam is György Schwartz – is van Hongaars-Joodse afkomst.  Hij immigreerde eerst naar het UK en vervolgens naar de VS, waar hij een onmetelijk fortuin wist te vergaren.  Er is geen (linkse) politieke vuurhaard in de wereld, of Soros heeft er wel iets mee te maken. Zo had hij de hand in de opstand in Oekraïne en financierde hij vreemdelingenbendes die gewelddadige betogingen tegen presidentskandidaat Donald Trump organiseerden.  Voorheen deed de man – hij sponsort wel de Clintons – hetzelfde bij de Bushen.  Dat zijn slechts enkele opsommingen…….

Om de schijn hoog te houden richtte hij zijn ‘Open Society Foundations’ , een soort denktank die royaal centen uitdeelt aan groepen en organisaties die marxistisch geïnspireerd zijn. De Open Society Foundations heeft naar verluidt al miljarden dollars aan progressieve politieke partijen en groeperingen uitgedeeld.  De man deinst er immers niet voor terug om wereldwijd een spoor van vernieling te creëren.  Met behulp van zijn ‘dubieus vergaard’ fortuin wil hij de wereld naar zijn hand zetten en het progressieve gif op onze samenleving loslaten.  Zo wordt zijn naam in verband gebracht met Free Press, een extreemlinks georiënteerde organisatie die zichzelf voorstelt als voorvechter van een onafhankelijke, objectieve en neutrale journalistiek.  Het feit dat Soros die instelling financiert,  plaatst al een serieus vraagteken bij de vermeende doelstellingen van de organisatie.

Soros heeft zijn rijkdom – deze wordt geschat op zo’n 25 miljard $ –  bij elkaar ‘gegraaid’ met financiële speculaties. De ‘linkse miljardair – hij behoort tot de 30 rijkste mensen ter wereld – is hoofd van een zogenaamd hedgefonds. Een hegdefonds of hefboomfonds  is een particulier beleggingsfonds waaraan uitsluitend schatrijke mensen kunnen deelnemen. Zo’n fonds streeft naar een zeer hoog rendement door uitermate risicovolle beleggingen. De risico’s worden vervolgens op allerlei manieren ingedekt, bijvoorbeeld met waardepapieren en termijncontracten.  Op 16 september 1992 – Zwarte Woensdag (het moet niet altijd een Zondag zijn) – dwong hij door allerlei speculaties de Britse regering het overgewaardeerde Pond te devalueren.  Deze operatie kostte de Britse belastingbetaler zo maar eventjes 3,5 miljard Pond.  Soros verdiende er 1 miljard $ aan.

Deze vriend van de EU zou Hongarije moeten koesteren, kon nu….

 

 

%d bloggers liken dit: