Stad Sint-Niklaas, anno 2007: leugens en bedrog

Er is weer veel te doen rond het Minderhedenforum, dat Somers (Open VLD) ging afschaffen, dan weer niet. Toch even herinneren aan dat verhaal uit 2007, waarbij Wouter Van Bellingen, tot voor kort directeur van deze instelling, betrokken was. Momenteel is hij directeur van het Integratiepact.

In februari 2007 was de leugenpers in alle staten.

In Sint-Niklaas weigerden 3 koppeltjes te huwen voor Wouter Van Bellingen, de zwarte schepen voor de burgerlijke stand.  Het werd wereldnieuws, dat racisme van het Waasland. Na de weigering van de drie koppels door hem gehuwd te worden, streken cameraploegen uit heel de wereld in Sint-Niklaas neer, waaronder Al Jazeera, CNN en zelfs ploegen uit Brazilië en Peru.

Tijdens de persconferentie verklaarde de toenmalige, socialistische burgemeester Willockx dat dom racistisch gedrag werd omgesmeed tot een nooit gezien positief signaal voor verdraagzaamheid:  “Het is de allereerste keer dat onze stad de wereldpers haalt en we willen dit gebruiken om een symbool te stellen voor meer tolerantie in de samenleving. Het gaat te ver als mensen weigeren door een zwarte schepen gehuwd te worden”.

Van Bellingen en burgemeester Willockx (Sp.a) hadden eindelijk het racismespook kunnen identificeren. Zonder namen te noemen, werd er volop gekeken en gewezen naar het Vlaams Belang.

Om die ‘racistische’ houding aan te klagen lieten 626 koppel zich opnieuw in de echt verbinden door Van Bellingen. Dat gebeurde op de grote Grote Markt van Waaslandse stad. Er werd aangedrongen dat Van Bellingen, getooid in een wit pak, klacht zou neerleggen wegens inbreuken op de racismewetgeving. In al zijn ‘goedheid’ weigerde hij dat te doen. Eigenaardig, niet?

Later vernamen we, via de allochtone gemeenschap, hoe de vork aan de steel zat. Het waren drie allochtone koppels (Marokkanen) die niet wilden dat Van Bellingen hun huwelijk zou voltrekken.  De namen van de personen in kwestie waren ‘bekend’ bij een aantal medewerkers van het stadhuis. Ook het toenmalige CGKR (nu UNIA) kon zelf in actie schieten om dit te onderzoeken, daartoe werd het opgericht! Dat dit niet is gebeurde, maakte veel duidelijk.

Nooit werd dat verhaal in de leugenpers rechtgezet. Het kwam hen niet goed uit dat het geen VB’ers waren.

Van Bellingen werd hierover gecontacteerd door Clint.be

Clint: “Hoe zit het nu precies? Waren de trouwers die weigerden door een zwarte schepen in het echt verbonden te worden, Marokkanen?”
Wouter Van Bellingen: “Ik heb deze vraag ooit al beantwoord, ze werd ooit al gesteld door Wim Vereycken en Marie-Rose Morel. Bovendien hebben verschillende journalisten zelf de zaak uitgezocht. Wij kennen de identiteit van de toenmalige trouwers niet”.

Van een leugenaar gesproken!

Later vernamen we nog dat heel dat opzet aan een of ander toog gestalte kreeg. En zo iemand mocht het Minderhedenforum leiden, en nu het Integratiepact. Dit land is ziek, doodziek.

RVW

%d bloggers liken dit: