‘Stomende brief’ van Jeff Hoeyberghs over Van Ranst

“Marc Van Ranst deelt stomende brief die Jeff Hoeyberghs naar Orde der Artsen stuurde om hem te laten schorsen”, schrijft HLN. Hij zou misschien ook beter eens de brieven uit het verleden publiceren.

Voor zijn aanpak van de Mexicaansegrieppandemie in 2009 kreeg Van Ranst kritiek van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS), die hem verweten de ‘fouten van zijn chaotische beheer af te schuiven op de artsen en slecht te communiceren met de apothekers. Laurette Onkelinx (PS) beschermde de extreemlinkse viroloog uit Willebroek bij dat conflict.

In november 2009 kreeg Van Ranst het aan de stok met Michel D’Hooghe, toenmalig voorzitter van de Medische Commissie van de FIFA.

In het Franse maandblad Politique magazine van november 2010 werd Marc Van Ranst genoemd als een van de vijf experten van het wetenschappelijk comité van het Interministerieel Commissariaat Influenza, die het GlaxoSmithKline-vaccin tegen het Mexicaans griepvirus H1N1 hadden aanbevolen bij de federale overheid, die een financiële link hadden met datzelfde farmabedrijf.

Volgens het artikel zou er bij de toekenning van het leveringscontract, dat verliep zonder openbare aanbesteding, bijgevolg sprake zijn van een belangenconflict. In een persoonlijke reactie wijst Van Ranst er op dat het normaal is dat universiteiten en onderzoeksinstituten voor hun fundamenteel of klinisch onderzoek onderzoeksgelden krijgen van farmaceutische firma’s

Brief te bekijken via:

https://www.hln.be/binnenland/marc-van-ranst-deelt-stomende-brief-die-jeff-hoeyberghs-naar-orde-der-artsen-stuurde-om-hem-te-laten-schorsen-professor-met-bijberoep-waanzinverspreider~aaf179a9/

%d bloggers liken dit: