Teken van leven 4 bis (Dirk van Onckelen, voorzitter SF Antwerpen)

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

Covid 19, we schreven het al eerder, tast bij sommigen blijkbaar ook het verstand aan.

Zo vond een burgemeester het nodig om een demonstratie van bezorgde burgers te verbieden, en om dat verbod te doen naleven 200 agenten, ruiters, waterkanon en helikopters in te zetten. Reden voor heel deze vertoning was dat de organisator een bewuste Vlaming was die zijn bezorgdheid over de huidige gang van zaken in de Wetstraat op een vreedzame en democratische manier wou uiten. Jammer voor hem had hij de verkeerde huidskleur (blank) en de verkeerde origine (Europees).

Ieder die voorbije zondag de “open monumentendag” te Mechelen bezocht waande zich in de door Van Ostayen’s beschreven “Bezette stad”. Wie er ook maar van verdacht werd om eventueel een Leeuwenvlag boven te halen of ons volkslied aan te heffen, mocht uren van de “gastvrijheid” van het Mechels sjampetterkorps genieten.

De ruiters konden hun rijkunst demonstreren bij gebrek aan andere actie, het nutteloos waterkanon bleef staan waar het stond, die 200 agenten speelden van verveling maar “zwarte pieten” (een kaartspel, voor alle duidelijkheid) en de beelden vanuit de helikopters kunnen mogelijk nuttig zijn voor een volgend promotiefilmpje van de “Maneblussers”. Misschien moet een van onze vele Vlaams Belang Kamerleden eens informeren bij de bevoegde minister hoeveel euro’s hiervoor moesten worden neergeteld en of men van plan is die rekening aan de burgemeester te presenteren?

Wellicht kan de burgemeester zich op “ontoerekeningsvatbaar” beroepen, gevolg van Covid 19. Waarmee we terug bij ’t begin zijn.

Vrienden senioren,

laten we ons met verheugender zaken inlaten. Zoals een belofte houden!

Het is dan ook met plezier dat we het “najaarsprogramma 2020” van uw Seniorenforum Antwerpen aan u voorstellen!

Maar eerst krijgen jullie allen huiswerk! Huisvlijt!

Vraagt u allen, en dit VOOR 30 SEPTEMBER!, via www.hello-begium.be uw gratis “Railpass” aan! Nogmaals: vóór 30 september! Nadien kan het niet meer!!!

Na opgave van uw rijksregisternummer ontvangt u thuis een treinboekje, goed voor twee gratis ritten per maand tussen 5 oktober en 31 maart, te gebruiken in heel het land. In praktijk is dat gewoon heen en terug.

Verderop gaat u begrijpen waarom we dit van u vragen.

Nog huiswerk!

Op zondag 18 oktober gaat de uitgestelde Ronde Van Vlaanderen door, echter zonder veel publiek langs de omloop wegens niet toegelaten. De vertrouwde kijkbuisbeelden van overal leeuwenvlaggen zullen we dus moeten missen, maar niet getreurd: we maken zelf van zondag 18 oktober een feest van leeuwenvlaggen! En geen Mechels potentaat kan ons dat verbieden! “Fysiek kunnen we hem niet zien, door Covid – 19,

doch met de LEEUW op kop ,gaan we voor de top.” (Dank aan Brigitte.)

Heel eenvoudig: bevlag op zondag 18 oktober uw huisgevel! En laten we daar gelijk een traditie van maken voor alle volgende jaren!

Fysiek kunnen we hem niet zien door Covid – 19

Met de”LEEUW”op kop ,gaan we voor de top.

Ook leuk voor wie op FB actief is: trek een foto van uw bevlagde huisgevel en plaats hem op uw ‘tijdlijn’. Laten we ook FB zwart-geel kleuren tijdens onze Ronde!

Maar u kijkt vooral uit naar onze agenda! En die oogt als volgt:

VRIJDAG 9 OKTOBER: “BEETHOVEN, 250 JAAR JONG”. Een muzikale lezing.

We zijn bijzonder blij dat HUGO DAANS, familie van!, voor ons de figuur en de betekenis van Ludwig Van Beethoven komt toelichten.

OCJVM*, Van Maerlantstraat 14, Antwerpen om 14.00 uur.

Inschrijven verplicht via seniorenforumantwerpen@telenet.be of 0495 827 607.

Max. 40 personen toegelaten. Vrije donatie ten voordele van OCJVM*.

ZONDAG 18 OKTOBER: “LAATSTE KILOMETERS EN AANKOMST”.

Wie daar zin in heeft kan vanaf 14.00 uur in het OCJVM*, Van Maerlant, de aankomst van de Ronde van Vlaanderen komen volgen.

Vrije donatie ten voordele van OCJVM*.

DINSDAG 20 OKTOBER: “HERFSTWANDELING” te Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht)

Een wandeling door de het Brechtse natuurschoon in herfstkostuum. Bijzonder welkom aan alle viervoeters! Gidse is Marianne van den Lemmer.

14.00 uur, FEESTZAAL GOORHOF, Kerklei 16-22, St. Job.

Deelname in de kosten: 5 euro (terplaatse)

Nadien mogelijkheid te dineren in het Goorhof aan de prijs van 15 euro.

Inschrijven verplicht via seniorenforumantwerpen@telenet.be of 0495 827 607.

ZONDAG 25 OKTOBER: “CURSUS: OPTIMAAL GEBRUIK VAN UW SMARTPHONE”

KIM BROOKS, wervende kracht achter Seniorenforum Mechelen, geeft tekst en uitleg maar vooral veel praktijktips over het optimaal gebruik van uw ANDROÏDE telefoon.

OCJVM*, Van Maerlantstraat 14, Antwerpen om 14.00 uur.

Inschrijven verplicht via seniorenforumantwerpen@telenet.be of 0495 827 607.

Max. 40 personen toegelaten. Vrije donatie ten voordele van OCJVM*.

DONDERDAG 29 OKTOBER: “BEZOEK SCHOONSELHOF, ANTWERPEN.”

Zo kort bij Allerheiligen-Allerzielen is het gepast om eens langs de laatste rustplaats van nogal wat betekenisvolle figuren uit onze rijke Vlaamse Beweging te wandelen. Zeker in het jaar van de 100ste verjaardag van de moord op Herman vanden Reeck.

Onze gidse is Gaby Rosci en de wandeling is in samenwerking met BORMSHUIS vzw.

14.00 uur: ingang Schoonselhof, kruising Krijgsbaan-Sint Bernardsesteenweg, Wilrijk

Inschrijven verplicht via seniorenforumantwerpen@telenet.be of 0495 827 607 en ook via info@bormshuis.org .

Deelname in de kosten: 5 euro (terplaatse)

ZONDAG 15 NOVEMBER: BRUNCHGESPREK met Kamerlid DOMINIEK SNEPPE.

Het is een apart jaar, ook op politiek vlak. Dominiek volgt voor het Vlaams Belang van nabij het flateren van de overheid op. En geflaterd is er! Daarnaast heeft Mvr. Sneppe naam en faam gemaakt met tussenkomsten in ethische dossiers. Een dame met een visie, een overtuiging en daadkracht!

OCJVM*, Van Maerlantstraat 14, Antwerpen om 11.30 uur.

Deelname in de kosten: 15 euro.

Inschrijven verplicht via seniorenforumantwerpen@telenet.be of 0495 827 607,

en bevestigen door betaling op rek. nr BE42 3631 7263 2354 m v v “brunch” en  namen deelnemers.

Max. 50 personen toegelaten.

VRIJDAG 27 NOVEMBER: “DE GESCHIEDENIS VAN EEN PARTIJLOKAAL”.

Voor sommigen een verrassing, voor anderen een bevestiging: eind 2020 zal het OCJVM* de deuren sluiten. Maar niet zonder een waardig afscheid!

Hier vierden we overwinningen, hier slikten we verliezen door en hier stonden we weer op!

Mensen van het éérste en van het laatste uur laten we hier het verhaal vertellen dat onlosmakelijk met het verhaal van het Vlaams Blok / Belang verweven is.

Het juiste aanvangsuur zal afhangen van de mogelijkheid of er een vrijdagetentje kan doorgaan, zo niet zal het 14.00 uur zijn. Dat gaan we u tijdig laten weten.

VRIJDAG 4 DECEMBER: “LIERKE PLEZIERKE”.

We bezoeken Lier en het leuke is: we reizen gratis ernaar toe! Hier loont uw huisvlijt een eerste keer! Bedoeling is dat u met uw GRATIS RAILPASS de verplaatsing maakt zodat we allen samen komen aan het station van Lier om 14.00 uur.

Twee dagen voor sinterklaas geven we de wandeling een passende naam: “zwarte pieten wandeling”. Maar de nadruk ligt uiteraard op het historische en, hoe kan het anders, op Felix Timmermans en Ernest Van der Hallen.

Onze gidse is Patt Pellegroms, thuis in de beweging en in Lier.

Deelname in de kosten: 5 euro (terplaatse).

Inschrijven verplicht via seniorenforumantwerpen@telenet.be of 0495 827 607.

VRIJDAG 18 DECEMBER: “KLASSIEKE KERSTLIEDEREN, VAN BACH TOT …”

Een middag met alleen schoonheid van eeuwen en heden. Normaal zouden we wellicht een zangnamiddag programmeren, doch…

Laten we niet zeuren en klagen, Klassiek laat zich goed verdragen!

14.00 uur, OCJVM*

Inschrijven verplicht via seniorenforumantwerpen@telenet.be of 0495 827 607.

Max. 40 personen toegelaten. Vrije donatie ten voordele van OCJVM*.

*OCJVM: Ontmoetingscentrum Jacob Van Maerlant

Geef toe, vrienden senioren, onze stuurgroep laat u niet op uw honger zitten. Niet figuurlijk en niet letterlijk, al moeten we gelijk waarschuwen dat mogelijks een aantal binnenactiviteiten door de beperkende maatregelen eventueel niet mogen doorgaan.

En toegegeven: het is nogal een boterham, juister, ’t is een volledig brood. Veel te veel om te onthouden, zelfs voor ons die er van nabij mee bezig zijn.

Vandaar dat u per activiteit nog aparte “e-folders” mag verwachten in uw e-postbus.

Mogen we vragen dat mensen die andere mensen kennen welke niet over een e-postbus beschikken (dus niet actief zijn op internet), deze even op de hoogte brengen en uitnodigen.

We doen ons best om via het VB-maandblad actuele info te delen, maar wijzigingen van het laatste moment kunnen daar uiteraard niet in.

Besluiten doe ik met onze oproep om vóór 30 september uw GRATIS RAILPASS aan te vragen (komt ook in 2021 nog van pas!) en verder rest me enkel de dankbaarheid dat u dit hele brood tot de laatste kruimel hebt opgegeten.

Hou corona buiten.

Namens de stuurgroep van Seniorenforum Antwerpen,

Dirk van Onckelen, voorzitter.

%d bloggers liken dit: