Teken van leven LlI: “Hier ligt een mens begraven…”

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

Tijdens het voorbije weekeinde hebben onbekenden op de oude begraafplaats te Merksem het graf van Dr. August Borms vernield.

Waar we vandaag politiek ook mogen staan en hoe we ook mogen denken over collaboratie en verzet, er is één wet: van graven blijft men af.

Als Seniorenforum Regio Antwerpen nodigen we jullie dan ook uit om nu zondag 26 juni, om 11.00 uur, aanwezig te zijn op een eerherstelmoment op het oude kerkhof van Merksem.

Een bijkomende activiteit terwijl de agenda al goed gevuld is.

Samen met onze vrienden van VSF Kempen – Grobbendonk organiseren we op ZONDAG 3 JULI  een Sporenviering annex Braadfeest. Guy schrijft:   

Iedereen is welkom vanaf  14:00u.

Om 15:30 begint het officiële gedeelte:

  • Heel kort woordje door Guy (voorzitter afdeling Kempen-Grobbendonk).
  • Toespraak door Dirk Van Onckelen (voorzitter afdeling regio Antwerpen.
  • Een drietal gedichten zullen voorgedragen worden
  • Korte samenzang onder begeleiding van Jan Janssens met zijn trekzak.

Vanaf 16:15 kun je genieten van een braai of een koude visschotel (nieuw) en dit tot 18:00u.

Wat schaft de pot?

Braai: kipfilet, hamburger en varkenslapje met toebehoren (groenten, sausen en stokbrood).

Koude visschotel: gerookte zalm, makreelhaasje, haringfilet en rivierkreeftjes met toebehoren.

Prijs:

  • Vlees:  € 10 voor leden VSF Kempen-Grobbendonk en € 13 voor niet-leden.
  • Vis:      €  13,5 voor iedereen.

Voor het eten is vooraf inschrijven verplicht, graag voor 30 juni.

Inschrijven via: vsf.kempen.grobbendonk@telenet.be en vooraf betalen via rekening: BE11 9795 2736 4248.

Niet-eters zijn natuurlijk ook welkom en moeten zich hier niet vooraf voor inschrijven.

Op ZATERDAG 9 JULI stappen we op de zwart – geel versierde fiets. Een familiale, sportieve invulling van “een feest van Leeuwen”

We komen samen om 14.00 uur op het voorplein van het Kasteel Van Schoten, Gemeentepark, Kasteeldreef, voor een tochtje van een 22 km, een lus Schoten – ’s Gravenwezel – St.Job – Schoten.

Een seintje dat u meefietst is welkom, ook als u ergens onderweg wil aansluiten. We kunnen dat zeker afspreken.

Op zondag 10 juli verzamelt het Vlaams Belang in Brugge. Daarvoor verwijzen we naar het VB-magazine van juli.

Nationalistisch Antwerpen verzamelt op maandag 11 JULI op wat zo stilaan de vaste locatie van Vlaamse manifestaties aan ’t worden is: het Hendrik Conscienceplein. Ook al om 14.00 uur.

Een toespraak van Jurgen Ceder, samenzang, een hulde aan Peter Benoit… dat zijn zowat de ingrediënten van deze Sporenviering van “Gulden Sinjoren” en Voorpost waarvoor wij met graagte u allen uitnodigen.

’t Is gratis en je kan er een glas op onze strijddag drinken. Dat deze snel een echte feestdag (betaald!) mag worden in onze eigen Republiek Vlaanderen.

Die wens is ook de wens van IJZERWAKE en daarom herhalen we nog eens de oproep voor medewerkers. Met dank aan hen die al reageerden.  

Wie op zondag 28 augustus zich enkele uren mee wil inzetten om van deze manifestatie een succes te maken, geef ons een seintje.

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

moest u op reis gaan dan wensen we u een aangenaam verlof en een behouden thuiskomst, en neemt u vakantie in eigen streek dan verwijzen we u graag naar onze activiteiten voor juli en augustus.

Tot spoedig ziens,

namens Seniorenforum Regio Antwerpen,

Dirk

datum tijdstipActiviteit  –  OnderwerpPlaats  Adreskostprijsopmerking
Zondag 3.7 Vanaf 14 hVlaanderen Feest 11 juli-vieringHuize Machteld Gilliam 8, Grobbendonk€ 10 € 13VSF  Kempen Regio Antwerpen
Zaterdag 9.7 14.00 h  “Een feest van Leeuwen-FIETSTOCHT” Schoten – ’s Gravenwezel – St.Job – Schoten  Voorplein Kasteel van Schoten Gemeentepark, Kasteeldreef€ 5Regio Antwerpen
Zondag 10.7 14.00 hSporenviering Vlaams BelangKruisvest BruggevrijVB-magazine juli
Maandag 11.7 14.00 hGuldensporenherdenking Gulden Sinjoren & VoorpostHendrik Conscienceplein AntwerpenvrijGulden Sinjoren Voorpost
Zondag 17.7 14.00 h“Madonnawandeling”  Van ’t Begijnhof tot St. Jacobs en terugOssenmarkt Antwerpen€ 5Info volgt
Zondag 24.7 14.00 hLierke Plezierke 2 ‘We gaan de Nete op…”Hoofdtoegang St. Gummaruskerk Kardinaal Mercierplein, Lier€ 10Inschrijven tot 20 juli
Dinsdag 2.8 14.00 hGroepswandeling Beeldentuin MiddelheimIngang openluchtmuseum Middelheimlaan 61, Antwerpen€ 5Info volgt
Zondag 14.8 11.45 hGroepsbezoek Sint-Niklaas Tabaksmuseum & verwenkoffieNMBS-Station Oosterlaan 2, Sint-Niklaas€10Inschrijven tot 5 augustus
Woensdag 24.8, 14.00 hIndividueel groepsbezoek “ Samen op stap met de VTB”Zuiderpershuis Waalse Kaai 14, AntwerpenvrijOrganisatie ADVN
%d bloggers liken dit: