Teken van leven, nummer negen

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

Toen we vorige week schreven dat grootouders hun kleinkinderen wilden zien, hadden we geen idee dat de zowat in alles falende overheid een kleine opening om contact te hebben zou toestaan.

Fijn voor ‘s werelds “moederkesdag” dat de maatregel van kracht werd op zondag.

Toch heeft de nieuwe (tijdelijke) regel iets bizars. Het deed wat denken aan de film “Sophie’s Choice” (1982) waarin in een dramatische scene Meryl Streep moet kiezen welk kind te behouden en welk mee te geven met een konvooi. Akkoord dat het hier zo’n vaart niet loopt, maar wie bedenkt zo ’n “regel van vier”?

Waarschijnlijk is ook dit weer goed bedoeld maar zoals we van onze ouders leerden: “de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens”. Als politici vervolgens  komen verklaren dat ze naleving van de regel niet zullen controleren (wat in de praktijk trouwens onmogelijk is) dan is het weinig waarschijnlijk dat deze ernstig genomen wordt.

Je ziet dan een maatschappij zich opsplitsen: een deel dat voluit gaat voor de “bubbel” (en zoveel “bubbels” als in er zijn in een glas spuitwater of schuimwijn) en een deel dat de afzondering toch maar verder zet. Wie heeft het gelijk aan zijn kant? Met gezond verstand geraken we er wel uit.

We herhalen hier onze oproep om ons te laten weten of u familie, vrienden of kennissen in de voorbije maanden hebt verloren. Niets zo erg als “vergeten” worden waar “weten” mogelijk is. Een berichtje naar seniorenforumantwerpen@telenet.be volstaat. (Uiteraard hopen we dat het aantal berichtjes beperkt is: dat zou zeer goed nieuws zijn.)

“Teken van leven, nummer negen.” Weer een rijm, ’t zal ‘t laatste zijn. Ook dat rijmt.

U mag van ons nog één “teken van leven” verwachten, en dan stoppen we ermee.

Niet met u te informeren, maar we veranderen het geweer van schouder.

We vermoeden dat ontmoetingen kortelings weer mogelijk zullen zijn.

Als we juist geïnformeerd zijn mag de horeca vanaf  juni weer de deuren openen, en dus ook het Ontmoetingscentrum Jacob Van Maerlant, de thuishaven van Seniorenforum Antwerpen. En ook, nemen we aan, het prachtige secretariaat op de Markt te Mechelen.

Plaatsen waar we elkaar weer kunnen ontmoeten tijdens de – mogelijks aangepaste – openingsuren. Mogelijks kan het al eerder, als de nadruk ligt op de secretariaatsfunctie.

We komen daar in nr. 10 zeker op terug, met actuele informatie. 

We beloofden u in ons vorig teken ook iets concreets in verband met “Salon Toverberg”.

Vanaf heden is de facebookpagina “Salon-Toverberg” open voor iedereen. We serveren daar boekbesprekingen, wandelingen, weetjes en zo nog het een en ander. Kom gerust eens langs en laat een berichtje achter. “Salon-Toverberg”, vergeet het – niet.

U zal daar ook een verwijzing vinden naar onze “moederkesdagwandeling” die een aantal onder u via mail ontvingen.

Het ziet er naar uit dat we de komende dagen volop van mooi weer kunnen genieten (hier is de weerman/weervrouw weer) , en daar bewegen immer beter is dan stilzitten, buitenkomen altijd gezonder is dan uzelf op te sluiten lopen we elkaar misschien op een of andere straathoek wel tegen het lijf.

Vrienden senioren,

tijd om af te ronden met een welgemeend

tot volgende week, hopelijk allen in goede gezondheid!

Hou corona buiten!

Namens de stuurgroep van Seniorenforum Antwerpen,

Dirk Van Onckelen, voorzitter.

%d bloggers liken dit: