Teken van leven XLIX: “En ‘t werd zomer…”

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

ik schat dat velen van ons zich het lied  “Het werd zomer” van Rob de Nijs nog herinneren. We schrijven 1977, “we waren jong en niet van steen” en zongen “Mijn kind ik troost je, kijk omhoog, want daar span ik mijn regenboog…” De natuur zou vandaag een regenboog dankbaar zijn…

Ik grasduin in sprokkels van onze Nederlandstalige kleinkunst omdat we daarrond onze “Zomerzonnewende” van dinsdag 21 juni zullen invullen. We kozen “Pastorale” van Lennaert Nijgh als “rode draad”, een ode aan de zon. De versie van Ramses Schaffy en Liesbeth List behoort tot het collectieve geheugen van onze generatie, een generatie die kon “vechten en dromen” zoals Anton Van Wilderode dichtte. Een generatie die ook kon zingen, die haar liederen kende en nog kent. Ook dat komt aan bod. 

Vooraf wordt er gewandeld, voor wie daar zin in heeft. Om 14.00 uur vertrekt een groep voor 7 km en om 15.00 uur zij die met een goede drie kilometer best tevreden zijn. Uiteraard zijn viervoeters welkom, ongeacht de afstand.

Vanaf 16.00 uur komen we allen samen in feestzaal “ ’t Goorhof”, Kerklei 10 in St.-Job (Brecht) – de zaal zal vanaf 14.00 uur open zijn – en na de “wende” kunnen we aanschuiven aan het buffet: stoofvlees of vol-au-vent a volonté of vegetarisch alternatief & dessertkeuze. De koffie nadien is ook inbegrepen.

“’t Goorhof” heeft voldoende parking en o. a. buslijn 621 heeft daar een halte.

Inschrijven voor ons eerste seniorenfeest na de “vergrendeling” kan vanaf heden tot 15 juni. Mogen we aandringen om ons “nieuw” rekeningnummer te gebruiken: Seniorenforum regio Antwerpen: BE66 9734 2502 5843.

Vermeld a u b namen deelnemers + menukeuze.

O ja: deelnemen kan u voor 15 euro; wij passen met plezier de rest bij.

Wandelen doen we eerder al, op maandag 23 mei.

We verwelkomen u om 14.00 uur aan de Sint-Antoniuskerk, Kerkplein, voor een groepswandeling in het prachtige Gemeentepark van Brasschaat.

Een wandeling van een kleine 5 km, maar er zijn afkortingen mogelijk dus zeker geschikt voor zowel twee- als viervoeters.

Met uw bijdrage van € 5 trakteren we na afloop (rond 15.30 u) in de “Remise”.

Buslijn 640 heeft een halte aan “Brasschaat Kerk” en gratis parkeren kan nabij het Kasteel (park inrijden via Miksebaan).

Voor de busreis naar Dordrecht op zaterdag 4 juni zijn er ook nog plaatsen vrij.

Voor de regio Antwerpen voorzien we twee opstapplaatsen:

Rond Punt Wommelgem, kant Fruitkraam om 08.05 uur; (tramlijn 8)

Carrefour/ Pizzahut Schoten, Bredabaan, om 8.30 uur. (tramlijnen 2 & 3)

Een samenwerking met VSF Kempen-Grobbendonk en daardoor zijn er ook twee bijdragen: leden VSF betalen slechts 6 euro, anderen 9 euro.

Gelieve bij inschrijving zeker de opstapplaats mee te vermelden, en dat kan ook Grobbendonk, Vaartkom (Brandweerkazerne) om 7.45 u zijn.

Bericht aan de “baasjes”: honden zijn niet toegelaten op de bus, zo liet de busmaatschappij ons weten.

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

volgt een warme oproep voor “helpende handen”.

U weet, of u weet het nu, dat wij een warm hart hebben voor de IJzerwake, dit jaar op zondag 28 augustus in Steenstrate / Ieper.

Een jaarlijks treffen van gelijkgezinden vanuit heel Vlaanderen.

IJzerwake draait op vrijwilligers, zoals zoveel in Vlaanderen.

U voelt ons al aankomen: we zoeken een “aflossing van de wacht” en gelijk een versterking, met dank aan die velen die de voorbije edities mogelijk hebben gemaakt.

We hebben mensen nodig die vooral mee posten bemannen (m/v, aan x doen wij niet) zoals de verkoop van drankbonnen, het controleren van toegangsbewijzen, de omhaling, bloemenhulde… Fysiek lichte taken, maar o zo belangrijk dat ze goed worden opgevolgd. Maturiteit is een pluspunt. Enkele uren worden gevraagd, zeker niet de hele dag.

Mail ons maar, u kent ons adres (zie tabel) wanneer u zich geroepen voelt. Iedereen is uitverkoren; we zijn wij geen Bijbelgenootschap.

De IJzermiddag wordt traditioneel afgesloten met “IJzerfolk”. Dit jaar gaat er bijzondere aandacht naar de samenzang op ’t eind.

Het “huisorkest” van De Klokke (organisators van de maandelijkse zangavonden in Duffel) en andere muzikanten zullen ons begeleiden in wat een “zangfeest” kan worden.

Allen die het spijtig vonden dat het Vlaams Nationaal Zangfeest in maart werd afgelast worden hier verwacht: men rekent daarbij ook op ons, samenzingende senioren.

En daarmee ben ik terug waar ik begon: het gekende en gezongen lied.

Tot spoedig ziens op één van onze activiteiten!

Namens de hele bestuursploeg van uw regionaal Seniorenforum,

Dirk

Seniorenforum Antwerpen   seniorenforumantwerpen@telenet.be   seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org gsm: 0495 827 607   Rekeningnummer: Seniorenforum regio Antwerpen: BE66 9734 2502 5843  
datum tijdstipActiviteit  –  OnderwerpPlaats  Adreskostprijsopmerking
Maandag 23.5 14.00 hNatuurwandeling “Park van BRASSCHAAT”Achterkant Sint-Antoniuskerk Kerkplein, Brasschaat€ 5Groeps- wandeling
Zaterdag 4.6Busreis Biesbosch – DordrechtOpstapplaatsen: Grobbendonk – Wommelgem – Schoten€ 6 € 9Zie tekst
7-8-9. 6Driedaagse Straatsburg – ElzasOpstapplaatsen: Grobbendonk – Wommelgem – Schoten€ 140Inschrijving afgesloten
21.6 14, 15 of 16 hZOMERZONNEWENDE (Seniorenfeest)Feestzaal ’t Goorhof Kerklei 16, Sint Job (Brecht)€ 15Zie tekst
Zondag 3.7 Vanaf 14 hVlaanderen Feest 11 juli-vieringHuize Machteld Gilliam 8, Grobbendonk€ 10 € 13VSF  Kempen Regio Antwerpen
Zaterdag 9.7 14.00 h“Een feest van Leeuwen-FIETSTOCHT” Schoten – ’s Gravenwezel – St.Job – SchotenVoorplein Kasteel van Schoten Gemeentepark, Kasteeldreef€ 5Regio Antwerpen
Zondag 10.7 14.00 hSporenviering Vlaams BelangKruisvest Brugge Info volgt
Maandag 11.7 14.00 hGuldensporenherdenking Gulden Sinjoren & VoorpostHendrik Conscienceplein Antwerpen Info volgt
Zondag 17.7 14.00 h“Madonnawandeling”  Van ’t Begijnhof tot St. Jacobs en terugOssenmarkt Antwerpen€ 5Info volgt
Zondag 24.7 14.00 hLierke Plezierke 2 ‘We gaan de Nete op…”Hoofdtoegang St. Gummaruskerk Kardinaal Mercierplein€ 10Inschrijven verplicht

%d bloggers liken dit: