Teken van leven XXX: “wie we zijn, en wat we doen”.

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

daar we de jongste maanden heel wat nieuwe namen toevoegden aan de mensen die we uitnodigen voor onze activiteiten, is het mogelijks nuttig om onze manier van werken toe te lichten.

Wel benadrukken we dat het gaat om de werking van regio Antwerpen: elke autonome afdeling van Seniorenforum kent eigen accenten.  

Seniorenforum is de seniorenwerking van het Vlaams Belang maar al onze activiteiten staan open voor iedereen. We zijn “slechts” een “verenigingsvereniging”, organisatoren. We kennen geen leden, we vragen geen lidgeld. Wel vragen we een bescheiden bijdrage voor onze activiteiten, een bijdrage die we merendeels omzetten in een traktatie tijdens of aansluitend aan de activiteit.  

Daarnaast organiseren we daguitstappen, busreizen en meerdaagse internationale uitstappen. Zo hopen we in december een “driedaagse” te kunnen organiseren in de Elzas met afsluitend een bezoek aan het Europees parlement in Straatsburg. En in september 2022 gaan we naar alle waarschijnlijkheid naar Beieren en Salzburgerland.   

We hebben ook een “spaarkaart” in ’t leven geroepen: mensen die deelnemen aan een activiteit “sparen” per deelname twee euro en dat bedrag wordt op ’t eind van ’t werkjaar in vermindering gebracht bij inschrijving voor een aantal activiteiten. Niet alles komt in aanmerking voor deze “spaaractie”: de voorwaarde is dat er geen beperking mag zijn op het aantal deelnemers en dat het om een door ons georganiseerde activiteit moet gaan. Wij houden voor u de administratie bij en u krijgt bij afrekening een overzicht.

Tenslotte: we zijn een actieve schakel in de Vlaamse Beweging, van IJzerwake tot bevlaggingsacties en meer. En waar nuttig werken we samen: zo is het “Hertogfonds” onze partner wat betreft de “Amerikalezingen”; zo organiseren we regelmatig in samenwerking met VSF Kempen-Grobbendonk en anderen.

Vlaamse vrienden,

naast de theorie is er de praktijk.

Voor Seniorenforum regio Antwerpen geeft dat volgende agenda:

VRIJDAG 22 OKTOBER: “AMERIKALEZING”

‘DE ANTWERPSE HAVEN, een verhaal van een ronkende motor’.

Ere-volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid JAN PENRIS volgt al ruim een kwart eeuw het reilen en zeilen van de economische motor van Vlaanderen.

Aanvang 14 uur, VB-secretariaat, AMERIKALEI 98, ANTWERPEN

Inschrijven absoluut aanbevolen, want de lezingzaal heeft een beperkte capaciteit tot max. 25 personen. Als de belangstelling groter is, voorzien we een bijkomende lezing in dezelfde locatie op dezelfde dag, maar dan om 11.00 uur.

Vrije bijdrage.                                                        Spaaractie.

WOENSDAG 10 NOVEMBER: GROEPSBEZOEK ADVN

Samenkomst om 14.00 uur, ADVN, LANGE LEEMSTRAAT 26, ANTWERPEN

Wie met de tram komt: lijnen 1 & 10, halte Nationale Bank.

We worden in het ADVN opgewacht met koffie waarna een rondleiding door het karakteristiek gebouw en de archieven volgt. Reken op anderhalf uur.

We sluiten ons groepsbezoek, na een korte wandeling,  af in de “Brabobar”.

Bijdrage: 8 euro                                                    

Uw inschrijving bevestigen door storting op de rekening van Seniorenforum Antwerpen: BE42 3631 7263 2354 m v v 10 / 11 ADVN + namen deelnemers.

DONDERDAG 11 NOVEMBER:

“DE GROTE SCHIJN”! Een “INDIVIDUEEL GROEPSBEZOEK”.

Van 29 oktober tot 14 november hult het RIVIERENHOF te DEURNE zich ’s avonds in de prachtigste kleuren. “Een wereld van magie”.

Mensen die willen deelnemen komen samen op donderdag 11 november aan PARKING OOST RIVIERENHOF, Ruggenveldlaan, Deurne om 19.00 uur.

U dient ZELF UW TICKET TE BESTELLEN via www degroteschijn.be voor de toegang om 19.30 uur, dan kunnen we rustig tot de toegang wandelen. En best

niet langer uitstellen want op is op!

VRIJDAG 19 NOVEMBER:

GROEPSBEZOEK LETTERENHUIS, n a v 150 jaar Stijn Streuvels.

“OOGEN DIE KIJKEN”, over Streuvels als pionier in de fotografie lijkt ons een pracht van een gelegenheid om dit historisch pand en zijn rijke collectie onder uw aandacht te brengen.

VOORAFGAAND AAN ONS BEZOEK verzamelen we in café “DE LEEUW VAN VLAANDEREN” , (de Beest) JEZUÏETENRUI, ANTWERPEN, voor een korte levensschets over Stijn Streuvels. Voorafgaand, om jullie de gelegenheid te geven om op eigen tempo de tentoonstelling en zo veel meer te ontdekken.

Vanaf 13.30 uur: Samenkomst in “De Leeuw…” GEWIJZIGD UUR!

Bijdrage: 8 euro*                                                   

Snel inschrijven en bevestigen door storting op de rekening van Seniorenforum Antwerpen: BE42 3631 7263 2354 m v v 19 / 11 Streuvels + namen deelnemers.

* Houders van een museumpas betalen slechts 4 euro ter plaatse.

VRIJDAG 26 NOVEMBER: “AMERIKALEZING”:

60 JAAR VNJ door LEDY BROECKX, verbondsleidster van het Vlaams Nationaal Jeugdverbond, een titel voor het leven.

Aanvang 14 uur, VB-SECRETARIAAT, AMERIKALEI 98, ANTWERPEN

Inschrijven absoluut aanbevolen, want de lezingzaal heeft een beperkte capaciteit tot max. 24 personen.

Als de belangstelling groter is, voorzien we een bijkomende lezing in dezelfde locatie op dezelfde dag, maar dan om 11.00 uur.

Vrije bijdrage                                                         Spaaractie.

Woensdag 8 december (Beethoven), zondag 12 december (nieuwe datum vertrek naar Straatsburg, o v) en dinsdag 21 december (winterzonnewende!) kan u best vrijhouden. Daarover later meer. 

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

voor alle inschrijvingen gebruikt u het vertrouwde adres: seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org

U kan ook telefoneren: 0495 827 607.

Voor Seniorenforum regio Antwerpen,

Dirk Van Onckelen, voorzitter.

%d bloggers liken dit: